Παγκόσμιο πρωτάθλημα beach handball: Με δύο Αλεξανδρουπολίτες στην σύνθεση της η Εθνική ανδρών

Η εθνική ομάδα ανδρών προετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς χάντμπολ της Κρήτης, με φιλοδοξίες για μια επιτυχημένη πορεία στη δυσκολότερη διοργάνωση του αθλήματος. Στη σύνθεσή της Εθνικής μας ομάδας βρίσκονται και δύο Αλεξανδρουπολίτες ο Άκης Χαραλαμπίδης και ο Κώστας Θεοδώρου.

Αναλυτικότερα οι προπονητές Γιάννης Λαζαρίδης και Πάνος Γούσιος έχουν στη διάθεσή τους 14 αθλητές και από αυτούς θα επιλέξουν την τελική δεκάδα που θα δηλώσουν στη διοργάνωση.

Πρόκειται για τους Λευτέρη Παπάζογλου, Κώστα Γουργούμη, Θάνο Μπουμπουλέντρα, Γιάννη Μπάτζιο, Κώστα Θεοδώρου, Θοδωρή Μπόσκο, Γιώργο Ελευθεριάδη, Βαλάντη Ελευθεριάδη, Μανώλη Λαδάκη, Διονύση Καραγκιοζόπουλο, Χρύσανθο Τσαναξίδη, Ούρος Ζιβούλοβιτς, Άκη Χαραλαμπίδη και Νίκο Μαρίνο.

Ωστόσο δεν είμαστε άπειροι από μεγάλες διοργανώσεις. Έχουμε την παρουσία στους Μεσογειακούς του 2019 και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021. Τώρα καλούμαστε να βγάλουμε αυτές τις εμπειρίες στο γήπεδο και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Θα παίξουμε στην έδρα μας και οφείλουμε να δώσουμε χαρά στον εαυτό μας και στον κόσμο που θα έρθει να μας δει. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Επίσης, είναι σημαντικό ότι μέσω της τηλεόρασης θα μπει το beach handball στα ελληνικά σπίτια».

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή «επιτυχία για εμάς θα είναι να περάσουμε αρχικά στη δωδεκάδα και στη συνέχεια στους προημιτελικούς. Σταδιακά θα βάζουμε τους στόχους μας μέσα στη διοργάνωση. Στον όμιλο επιλέξαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που δεν προέρχονται από την Ευρώπη και αυτό το πράξαμε επειδή το beach handball στην Ευρώπη έχει δυναμώσει πάρα πολυ, όπως διαπιστώσαμε και στο περσινό ευρωπαϊκό. Εκεί, για ένα σουτ δεν βρεθήκαμε στις “8” καλύτερες ομάδες και τελικά καταλήξαμε στη 15η θέση. Έτσι επιλέξαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες από άλλες ηπείρους, που επίσης είναι δυνατές, αλλά πιο βατές στην προσπάθεια να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος της δωδεκάδας και κατ’ επέκραση της οκτάδας».

Σχετικά με την ποιότητα της εθνικής ομάδας ο Γιάννης Λαζαρίδης επισήμανε ότι «φέτος η ομάδα μας έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, σε σχέση με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πέρσι στη Βάρνα. Ήδη μετράμε 25 μέρες προετοιμασίας και η συμμετοχή έμπειρων αθλητών από τη σάλα, που διακρίνονται εντός και εκτός συνόρων, θα μας ωφελήσει. Γενικώς η εθνική ομάδα έχει στις τάξεις της πολύ αξιόλογους αθλητές και μαζί με τον Πάνο Γούσιο χαιρόμαστε να δουλεύουμε μαζί τους. Πλέον δουλεύουμε πάνω στη χημεία και στην ομοιογένεια. Το δυνατό τουρνουά που μας λείπει, θεωρώ ότι θα το καλύψουμε με ανάλογα δυνατά φιλικά στην Κρήτη πριν την έναρξη της διοργάνωσης».

Αναφορικά με τη δυναμική της Εθνικής μας ομάδας, υπογράμμισε ότι «είμαστε τρία χρόνια μαζί, έχουν γίνει και κάποιες προσθήκες και έχουμε καλή ομάδα. Θα δώσουμε και κάποιους φιλικούς αγώνες στην Κρήτη και θα βρεθούμε ακόμη περισσότερο μεταξύ μας. Νομίζω ότι διαθέτουμε μία ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και το δείξαμε αυτό στην Πάτρα, το 2019, όταν κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες. Βέβαια, το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η πιο δύσκολη διοργάνωση, θα έχουμε εξ’ αρχής απέναντί μας καλές ομάδες, όπως είναι η Αργεντινή και οι ΗΠΑ. Ωστόσο, εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διακριθούμε».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 8/6/2022}