Άσκηση πυρκαγιάς στη Νυμφαία κινητοποίησε την πυροσβεστική

Όλοι οι εμπλεκόμενοι έδρασαν από κοινού προκειμένου να βγάλουν συμπεράσματα περί ετοιμότητας

Φωτιά σε έναν πνεύμονα πρασίνου κινητοποίησε τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Το σήμα για φωτιά στη δασική περιοχή Νυμφαίας του Δήμου Κομοτηνής δόθηκε λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί. Το σενάριο της άσκησης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2018» προέβλεπε την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης (1000 – 1500 στρέμματα) στη δασική περιοχή Νυμφαίας. Και μπορεί αυτό σήμερα να ήταν μόνο ένα σενάριο, όμως η πυροσβεστική υπηρεσία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να δηλώσουν την ετοιμότητά τους σε οποιαδήποτε συμβάν πυρκαγιάς. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε την 1η Μαΐου.

Έτσι στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο και προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων, η Π.Ε.ΠΥ.Δ. Ανατ. Μακ. & Θράκης έλαβε χώρα η άσκηση «ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2018». Η άσκηση αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και ακολούθησε όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην άσκηση παρευρίσκονταν εκπρόσωποι της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Π.Π. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και του Τμήματος Π.Π. της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δασικής Υπηρεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και εθελοντικές ομάδες.

Δείτε εδώ και εδώ σχετικά βίντεο και εδώ περισσότερες φωτογραφίες με στιγμιότυπα από την άσκηση

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 8/5/2018}