Άρση της απαγόρευσης αλιείας στον Έβρο

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς αίρεται η απαγόρευση αλιείας όπως είχε ορισθεί για το προηγούμενο χρονικό διάστημα λόγω της αναπαραγωγικής περιόδου των ψαριών και άλλων υδρόβιων οργανισμών.

Ως εκ τούτου από την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 το πρωί, επιτρέπεται το ψάρεμα στις εξής περιοχές:

Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου: στον ποταμό Έβρο και το Δέλτα αυτού, στους χείμαρρους Ειρήνη (Μαΐστρου), Λουτρού, Αρδανίου, Προβατώνα, στα ρέματα Μαυρόρεμα, Διαβολόρεμα, στον υδροταμιευτήρα Αλεξανδρούπολης, φράγματος Καβησσού, στους παραποτάμους του Έβρου, σε κανάλια και σε λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού.

Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας: στον ποταμό Έβρο, στους παραποτάμους Άρδα και στον Ερυθροπόταμο, στα φράγματα Θεραπειού και Πετρωτών, στις τάφρους Πυθίου και Τ16 Ορεστιάδας, στα μικροφράγματα Αλεποχωρίου, Ασβεστάδων, Βρυσικών, Δόξας, Μεταξάδων και Παλιουρίου, στο Γουρουνόρεμα Ασημένιου, σε κανάλια και σε λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς.

Απαγορεύεται η αλιεία στο Φράγμα Κομάρων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους γιατί μετα από σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης, ιδρύεται το Καταφύγιο Άγριας ζωής με την επωνυμία «Φράγμα Κομάρων».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 17/5/2023 }