Από την Σμίνθη και την Ξάνθη η… τσουκνίδα σε όλο τον κόσμο

Το νέο εγχείρημα του Ισκ. Σελήμ και του Στ. Αρσενίου – Τι λένε στην «Θ» για την πρωτοβουλία τους οι δυο «πρωταγωνιστές»

Ένα βότανο – «πανάκεια», που του δίνει καθημερινή δύναμη και ενέργεια, αποφάσισε να αποκαλύψει και να διαθέσει στους Ξανθιώτες και όχι μόνον καταναλωτές, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πολεμικών τεχνών κ. Ισκάν Σελήμ συνεργαζόμενος με τον γνωστό ζαχαροπλάστη, που σε κάθε του δημιούργημα κρύβει και μια έκπληξη – κ. Στέλιο Αρσενίου.

Ο λόγος για την τσουκνίδα, η οποία πλέον κορνιοτοποιείται και μπορεί κανείς να την απολαύσει και να επωφεληθεί των θεραπευτικών ιδιοτήτων της και η οποία τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει από την Σμίνθη και την Ξάνθη, με σκοπό να κάνει και τον… γύρο του κόσμου.

Για όλα τα παραπάνω μίλησαν στην «Θ» οι δύο άνδρες, εξηγώντας μας μάλιστα ότι η κατανάλωση της τσουκνίδας σε σκόνη μπορεί να γίνει με πάρα πολλούς τρόπους.

«Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΛΕΝΕ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ»

Πιο αναλυτικά ο κ. Ισκάν Σελήμ εξήγησε ότι «με βοήθησε πάρα πολύ και στο τέλος του μηνός θα πάω και για το ρεκόρ γκίνες στην ταχύτητα. Έχω σπάσει δύο ρεκόρ. Με το ένα χέρι βαρώ 230 μπουνιές σε ένα λεπτό. Δεν το έχει καταφέρει κανένας. Μέχρι στιγμής είναι ένας από την Μεγάλη Ασία. Έχει φτάσει στις 200 μπουνιές με τα 2 χέρια και το δεύτερο ρεκόρ είναι σε έναν διάδρομο γυμναστικής. Τρέχω και βαρώ την μπάλα 207 φορές το λεπτό με το ένα χέρι. Πιστεύω ότι η τσουκνίδα με βοήθησε πάρα πολύ και δεν το λέω για να την διαφημίσω. Ειλικρινά με βοήθησε, γιατί δεν είναι μόνον τα φύλλα της. Είναι ο βλαστός, η ρίζα και τα άνθη. Και άλλοι που το έχουν δοκιμάσει – έφτασε στον Καναδά αλλά και σε άλλα κράτη – και όλοι είναι υπέρ ευχαριστημένοι. Η τσουκνίδα μου έχει δώσει τεράστια ενέργεια. Την καταναλώνω καιρό, αλλά τώρα βγήκε στην επιφάνεια  που το συζήτησα με τον κ. Αρσενίου. Είτε το πρωί που πηγαίνω για τρέξιμο είτε στο γυμναστήριο που πηγαίνω το μεσημέρι και κάνω όλα όσα χρειάζονται για την αυτοάμυνά μου, μου δίνει τεράστια ενέργεια. Τσουκνίδα βέβαια υπάρχει και στα βιολογικά, όμως εγώ κάνω τα φύλλα, τα άνθη και την ρίζα. Αυτά τα τρία μαζί, δίνουν τεράστια ενέργεια. Ολόκληρη η τσουκνίδα στην ουσία, κορνιοτοποιείται. Από τότε που καταναλώνω την τσουκνίδα, έχω τεράστια ενέργεια. Την έχουν δοκιμάσει ακόμη και γιατροί και μεγάλοι αθλητές. Οι 9 στους 10 (αν όχι και τα 10) μου λένε ότι έχουν διάθεση, ενέργεια κλπ. Προσωπικά, την καταναλώνω το πρωί (μισό κουταλάκι του γλυκού) και την πίνω με νερό, όπως είναι. Και όταν πηγαίνω στο γυμναστήριο βάζω σε ένα μπουκαλάκι 500 ml, επίσης μισό κουταλάκι του γλυκού, για να έχω ενέργεια και να μην κουράζομαι. Μπορεί κάποιος να το ρίξει στο γιαούρτι, στην σαλάτα ή όπου αλλού θέλει. Από ο,τι μιλώ και με αθλητές από το εξωτερικό – γιατί έστειλα την σκόνη τσουκνίδας σε μεγάλους αθλητές, παγκοσμίου φήμης – τους «έπιασε» σε 3-4 μέρες. Εγώ μόλις παίρνω την τσουκνίδα, μέσα σε 5 λεπτά την καταλαβαίνω. Μου ανεβάζει την διάθεση. Μέσα σε λίγες μέρες μπορεί να δει κάποιος την διαφορά. Είμαι αισιόδοξος για αυτό το επιχειρηματικό βήμα. Η διάθεσή της προς αγορά, θα ξεκινήσει άμεσα».

«ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ: ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΒΟΤΑΝΟ – ΠΑΝΑΚΕΙΑ – ΞΕΚΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΙΝΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ – Ο ΙΣΚΑΝ ΣΕΛΗΜ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ»

Από την πλευρά του ο κ. Αρσενίου επισήμανε ότι «η τσουκνίδα είναι ένα ταπεινό βότανο, το οποίο έχει μια ιδιότητα. Να είναι «πανάκεια», χαρακτηρισμός που της έδωσε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής. Δηλαδή να θεραπεύει τα πάντα. Αν ανατρέξουμε σε πηγές πληροφόρησης, όλες συνηγορούν σε κάτι τέτοιο. Δεδομένου ότι από τον Νέστο μέχρι τον Έβρο (στον ορεινό όγκο των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και σε ένα τμήμα του Έβρου) έχουμε την πρώτη σε βιοποικιλότητα περιοχή στην Ευρώπη με περίπου 1650 θεραπευτικά βότανα, φυτά, δένδρα, πόες, θάμνους, θεώρησα πως θα πρέπει να κάνουμε μια αρχή για να αναδείξουμε μέσα από αυτά τα δεδομένα τον τόπο. Ο Ισκάν Σελήμ είναι ένας πολυπροβλεβλημένος αθλητής και δικαιολογημένα. Έχει 7 παγκόσμιους τίτλους, βραβεύτηκε 2 φορές από τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, έχει πλούσιο παρελθόν επάνω στις πολεμικές τέχνες και θέλω να πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος που θα μπορούσε να αναδείξει μια προσπάθεια αναφορικά με την τσουκνίδα. Έγιναν μεταξύ μας κάποιες αναφορές από την αρχή, επιγραμματικά και είπαμε να κάνουμε περεταίρω βήματα για να μιλήσουν και άνθρωποι που θα το δοκίμαζαν το προϊόν. Συλλέγουμε τσουκνίδα, την αποξηραίνουμε και την κορνιοτοποιούμε. Αποξηραμένη στην αγορά την βρίσκουμε. Κορνιοτοποιημένη όχι. Εμείς κάναμε και αυτό το βήμα για να είναι για όλες τις χρήσεις. Άνθρωποι που την δοκίμασαν είπαν τα καλύτερα λόγια, βελτιώθηκε η φυσική τους κατάσταση, τα αντανακλαστικά τους και αυτό μας έδωσε την δύναμη να πάμε ακόμη πιο πέρα και να την βγάλουμε στην αγορά κάποια στιγμή. Είμαστε πολύ κοντά τώρα για να βγει στην αγορά. Πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα θα διατίθεται και στην Σμίνθη και στην Ξάνθη. Από εδώ ξεκινούμε. Ωστόσο ο Σελήμ, που συχνά – πυκνά είναι με πρωταθλητές, γυμνάζει στελέχη ειδικών δυνάμεων των περισσότερων χωρών, θα είναι αυτός που θα το προβάλλει. Η έδρα μας είναι η Σμίνθη ( και η Ξάνθη ) και απώτερος στόχος είναι να προβληθεί η βιοποικιλότητα. Να μην παραμείνουμε μόνον στο γεγονός ότι είναι κάτι διαπιστωμένο.

«Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ»

Κλείνοντας σε ερώτηση της «Θ» αναφορικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καταναλώσουμε την τσουκνίδα σε σκόνη, ο κ. Αρσενίου απαντά:

«Μπορούμε να την πιούμε σε αφέψημα. Μπορούμε να την κάνουμε σούπα. Επιπλέον μπορούμε να την βάλουμε στο γιαούρτι μας ή να κάνουμε smoothie. Εγώ έκανα μέχρι και παγωτό. Ανάλογα με την φαντασία που έχει ο καθένας, μπορεί να την χρησιμοποιήσει παντού. Υπάρχουν βίντεο στο youtube που αναφέρονται στην τσουκνίδα και μάλιστα με τον τίτλο ‘’η τσουκνίδα θεραπεύει τα πάντα’’. Εκείνο που θέλω να ευχηθώ στον Ισκάν Σελήμ (γιατί αυτός ηγείται της προσπάθειας) είναι η τσουκνίδα να έχει την ανάλογη επιτυχία που είχε ο ίδιος στις αμυντικές τέχνες και στο άθλημα που έκανε γνωστό το Krav Maga Viper».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 28/9/2023}