Πλήθος απορριμμάτων στην περιοχή του ποταμού Άρδα

Διάσπαρτα αλλά και σωροί από πλαστικά μπουκάλια, ξεσκαρταρισμένα μπάζα και διάφορα άλλα απορρίμματα βρίσκονται συγκεντρωμένα στον χώρο αναψυχής Καστανέων, δίπλα από τον ποταμό του Άρδα.

Από αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών μέχρι ξεσκαρταρισμένες κούπες καφέ αλλά και διαφόρων ειδών εγκαταλελειμμένα οικοδομικά υλικά, η περιοχή πρασίνου κοντά στον ποταμό είναι κατάμεστη με σκουπίδια, παρόλο που δε γίνονται μουσικές συναυλίες και εκδηλώσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης του Covid-19.

Φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι δίπλα στις όχθες του ποταμού Άρδα πραγματοποιείται από το 1995, η «Συνάντηση Νέων – Άρδας», όπου συναντώνται νέοι από όλη τη χώρα και τα Βαλκάνια για να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν πλήθος εκδηλώσεων. Την ίδια στιγμή, ο χώρος αναψυχής είναι ιδανικός και για πικ-νικ και προτιμάται για πολλές εκδρομές σχολείων από όλον το Νομό.

Μάλιστα, είναι σε εξέλιξη και το έργο «Βελτίωση της βιοποικιλότητας μέσω της διαχείρισης και προστασίας των σπάνιων ειδών οικοτόπων στους ποταμούς Άρδα και Νέστο, καθώς και στην οροσειρά της Ροδόπης – Wild Life For Ever» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V–A «Ελλάδα-Βουλγαρία» 2014-2020. 

Αν και η κατάσταση αναφορικά με τα σκουπίδια ήταν πολύ χειρότερη το Μάιο του 2020, πολλά από αυτά έχουν παραμείνει στην περιοχή.

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros24.gr/, 3/8/2020}