Αντ. Τασοπούλου: «Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη στην Ξάνθη – Ίσως παραπάνω την Παρασκευή»

Καύσωνας πρωί και… βράδυ! – «Στους 24 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού στο Θρακικό Πέλαγος» σημειώνει η ίδια

Ξεκινούν και στην περιοχή μας οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες από την Πέμπτη με το θερμόμετρο να «σκαρφαλώνει» στους 34 βαθμούς (την Πέμπτη στο κέντρο της πόλης), αφού πρώτα τόσο η σημερινή (Τρίτη) όσο και η αυριανή (Τετάρτη) ημέρα, θα φέρει βροχές και καταιγίδες, όπως εξηγεί στην «Θ» η μετεωρολόγος και Τμηματάρχης Πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κ. Αντωνία Τασοπούλου.

«Βροχές και καταιγίδες στην Θράκη την Τρίτη και την Τετάρτη»

Ειδικότερα η ίδια αναφέρει επακριβώς ότι «περιμένουμε σήμερα Τρίτη βροχές και καταιγίδες στην Θράκη, όχι μόνον τις μεσημβρινές ώρες. Ήδη στο βόρειο τμήμα του Ν. Έβρου, οι βροχές ξεκίνησαν τα ξημερώματα. Από το μεσημέρι και μετά οι καταιγίδες θα επεκταθούν μέχρι και την παραλιακή Αλεξανδρούπολη. Περιμένουμε μια βελτίωση των βροχών και καταιγίδων το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη. Την Τετάρτη οι βροχές θα είναι λιγότερες, ενώ την Πέμπτη θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα με πολλές ώρες ηλιοφάνειας στην Θράκη και θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας. Χθες (Δευτέρα) ήμασταν στους 28 βαθμούς ως υψηλότερη θερμοκρασία στην περιοχή της Θράκης. Σήμερα θα φτάσουμε περίπου στους ίδιους, την Τετάρτη επίσης η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ την Πέμπτη με την βελτίωση του καιρού θα δούμε και 30 -32 βαθμούς στην Θράκη, ενώ 33 – 34 περιμένουμε την Παρασκευή και το Σάββατο. Στην νοτιότερη Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερες οι θερμοκρασίες»

«Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη στην Ξάνθη – ίσως να ανέβει λίγο παραπάνω το θερμόμετρο την Παρασκευή»

«Ειδικότερα για την Ξάνθη, την Πέμπτη αναμένονται 34 βαθμοί κελσίου και ίσως την Παρασκευή να ανέβει λίγο παραπάνω για τις εσωτερικές περιοχές που δεν βρέχονται από το Θρακικό Πέλαγος» συνέχισε η ίδια, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι θερμοκρασίες φαίνονται ανεβασμένες για αρκετές ημέρες, δηλαδή από την Πέμπτη έως και το Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι σημαντικό, ότι είναι συνεχόμενες, γιατί η θερμοκρασία δεν θα προλαβαίνει να «πέφτει» τις βραδινές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινούμε και από υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό της Θράκης. Δηλαδή από τους 25 βαθμούς που είναι υψηλή η θερμοκρασία και αποτελεί και «όριο» για επεισόδια καύσωνα. Αν το βράδυ ο υδράργυρος έπεφτε λίγο χαμηλότερα και «δρόσιζε», θα ήταν καλύτερη η αίσθηση. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες είναι συνεχόμενες και το βράδυ δεν θα προλαβαίνει να δροσίσει. Χρειάζεται λίγη προσοχή».

«Στους 24 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού στο Θρακικό πέλαγος – ευχάριστη η…δροσιά ενός θαλάσσιου μπάνιου»

Κλείνοντας η κ. Τασοπούλου, σημείωσε ότι «μπορούμε όλοι να κινηθούμε στις θάλασσες. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε πλούτο παραλιών, ενώ ήδη η θερμοκρασία του νερού έχει ανέβει στους 24 βαθμούς, οπότε ο καθένας μπορεί να μπει για θαλάσσιο μπάνιο. Στο Θρακικό Πέλαγος δεν υπάρχουν πλέον οι θερμοκρασίες που υπήρχαν πριν λίγες ημέρες, δηλαδή αυτές των 17 βαθμών του νερού. Πλέον είμαστε στους 24 βαθμούς και επομένως είναι ευχάριστη η «δροσιά» ενός θαλάσσιου μπάνιου».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 11/6/2019}