Να αποκαταστήσει τις φθορές στην παλιά Εθνική Σάπες-Κομοτηνή «δεσμεύτηκε» η Εγνατία

Η πορεία εξέλιξης των έργων της Εγνατίας Οδού στη Ροδόπη, εξετάστηκε στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης με τη συμμετοχή του διευθύνοντα Συμβούλου Κωνσταντίνου Κουτσούκου και στελεχών της Εγνατίας Α.Ε.

Κατά την συνάντηση τέθηκε εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη η αναγκαιότητα λήψης μέτρων και εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης που θα διασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή διέλευση στην παλαιά Ε.Ο Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, που δέχεται ιδιαίτερη επιβάρυνση εξαιτίας της εκτροπής της κυκλοφορίας μετά την εκκίνηση της συντήρησης του αυτοκινητόδρομου από τον Α/Κ Μέστης έως τον Ανατολικό Α/Κ Κομοτηνής. Με στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή και την εξομάλυνση της κυκλοφορίας, ο ίδιος εξέφρασε θέση υπέρ της αποφυγής της παράκαμψης εντός του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ και για την προστασία των υφιστάμενων υποδομών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου τύπου της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης «υιοθετώντας την άποψη του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας κ. Κουτσούκος, δεσμεύτηκε για την αλλαγή εκτροπής από το οδικό δίκτυο της Ροδόπης προς τη Μέστη*. Επιπλέον, εξέφρασε τη βούληση της Ε.Α. τόσο για αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν στην παλαιά Εθνικό Οδό όσο και για την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Ροδόπης για τη βελτίωση της οδοποιίας».

Αναφορικά με το έργο κατασκευής ανισόπεδου κόμβου ΒΙΠΕ Κομοτηνής στην Εγνατία Οδό, το οποίο απασχόλησε τη συνάντηση εργασίας, έγινε γνωστό από την πλευρά της εταιρείας ότι πρόκειται να παραδοθεί σε χρήση μέχρι τέλους του έτους.

*Θυμίζουμε ότι ούτως ή άλλως το «κλείσιμο» της Εγνατίας από Μέστη προς Κομοτηνής είχε ζητηθεί από την Εγνατία Οδό για το χρονικό διάστημα 27/07/20 έως 18/09/20, άρα επί της ουσίας η δέσμευση για αλλαγή εκτροπής από το οδικό δίκτυο της Ροδόπης προς τη Μέστη είναι… «στάχτη» στα μάτια. Αναφορικά με την αποδιδόμενη ως «δέσμευση» της Εγνατίας Οδού να αποκαταστήσει τις φθορές στην παλιά Εθνική, αυτή θα κριθεί πρώτον για το εάν όντως θα συμβεί και δεύτερον για το πότε.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 12/9/2020}