Καλοκαίρι από γειτονιά σε …γειτονιά

Φλαμούρι και διασκέδαση στην γειτονιά του Σταθμού – Μουσική και παιχνίδι στην παιδική χαρά Λαμπουσιάδου (50αρα)

Με μουσική και παιχνίδι ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Ιουνίου στην Κομοτηνή ο νέος κύκλος θερινών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι στις Γειτονιές”. Τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής η παιδική χαρά Λαμπουσιάδου (γνωστή 50άρα) πλημμύρισε από λιλιπούτειους δημότες που θέλησαν να ζήσουν το καλοκαίρι στην πόλη. Για την ψυχαγωγία τους υπήρχαν παιχνίδια, κλόουν και ζωντανή μουσική.

Το “Καλοκαίρι στις Γειτονιές” είναι μία καινούργια ιδέα, που φέτος υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με System and G, Europe Direct Κομοτηνής, Erasmus+, Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Ωδείου Συκάκη, Sound & Light, Οδηγοί Κομοτηνής, Πολιτιστικός Σύλλογος Alma Libre, Σύλλογος Γυναικών Ρέμβης, Σύλλογος Γυναικών Συνοικισμού Σταθμού Κομοτηνής.

Οι μικροί δημότες έδειξαν να απολαμβάνουν τις εκδηλώσεις, δείγμα ότι έχουν ανάγκη από γειτονιές που μπορούν να τους προσφέρουν στιγμές διασκέδασης.

Γιορτή Φλαμουριού

Η συνέχεια στον κύκλο εκδηλώσεων “Καλοκαίρι στις γειτονιές” δόθηκε δύο μέρες μετά.  Έδωσαν στη γιορτή το όνομα του δένδρου που κοσμεί την γειτονιά τους και επιδίωξαν με αυτήν την γιορτή να προσδώσουν ζωντάνια στην περιοχή τους. Την 1η Γιορτή Φλαμουριού διοργάνωσε ο Σύλλογος Συνοικισμού Σταθμού Κομοτηνής τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 17 Ιουνίου, παρουσιάζοντας στο κοινό ένα παραδοσιακό γλέντι …γειτονιάς.

“Με αυτήν την γιορτή θέλουμε να αναδείξουμε τον συνοικισμό που ήταν λίγο ξεχασμένος, θέλουμε να ανακάμψει, να προσελκύσουμε νέα μέλη, γιατί είναι ανεβασμένος ο μέσος όρος ηλικίας των μελών μας”, μας λέει η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Κολάτσου. Όσο για το πώς μπορεί να βοηθηθεί ο σύλλογος “θα θέλαμε μια έδρα για να μπορούμε να μαζευόμαστε, να μας παραχωρηθεί ένας χώρος. Όμως δεν έχει νόημα να παραχωρηθεί ένας χώρος που είναι μακριά από την γειτονιά μας. Ήδη κάναμε κάποιες προσπάθειες για κάποια από τα δημοτικά καταστήματα στο ΔΑΚ, υπάρχει κι ένα άλλο σχέδιο είναι για κάποια βαγόνια που είναι παροπλισμένα και ένα τρίτο είναι για κάποια ακίνητα που έχει ο ΟΣΕ”.

Οι γυναίκες του συλλόγου είχαν συλλέξει φλαμούρι και το είχαν συσκευάσει προσφέροντας το στον κόσμο, όπως και λικέρ φλαμουριού, ενώ υπήρχαν και χειροποίητες κρέμες από φλαμούρι.

Κατά τα άλλα η γιορτή είχε όσα συνθέτουν ένα παραδοσιακό γλέντι δηλαδή σουβλάκια, λουκάνικα, ποτά, καθώς και παραδοσιακό και λαϊκό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

29.06 | Milonga στον σταθμό: Σιδηροδρομικός σταθμός | 21:00

30.06 | Κυνήγι θησαυρού: Πλατεία Εύξεινου Πόντου (Εκτενεπόλ) | 19:00

08.07 | Γιορτή Βύσσινου: Παπαδριέλλειος Πινακοθήκη (αυλή) | 20:00.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 19/6/2018}