Απέχουν από μαθήματά τους μαθητές δύο γυμνασίων της Κομοτηνής

1ο και 2ο Γυμνάσιο

Με αποχή ξεκίνησε η σχολική εβδομάδα για τους μαθητές και τις μαθήτριες δύο γυμνασίων της Κομοτηνής. Στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο της πόλης μας αρκετοί από τους μαθητές δεν εισήλθαν στις σχολικές αίθουσες όταν το πρώτο κουδούνι ακούστηκε, αλλά συγκεντρώθηκαν έξω από τον προαύλιο χώρο. Ο “Χ” συνομίλησε με μαθητές του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής που κρατούσαν πανό στο οποίο αναγράφονταν το σύνθημα “θέλουμε ένα σχολείο που να μας εκπαιδεύει και όχι να μας παιδεύει”. Ζητήματα εκπαιδευτικά και σχολικών υποδομών προβάλλουν οι μαθητές ως αιτήματα της αποχής τους και συγκεκριμένα κενά εκπαιδευτικών στη δεύτερη υποχρεωτική ξένη γλώσσα, μαθητές που κατοικούν στα χωριά και δεν δικαιούνται πάσο με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνσή τους, φθορές στις πόρτες και τις τουαλέτες στο σχολείο τους, μη αποκατάσταση σπασμένων θρανίων και σπάνιο άδειασμα των κάδων απορριμμάτων.

Ενημερωμένη για την αποχή στα δύο σχολεία η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου, προσέγγισε τους μαθητές στο 1ο γυμνάσιο για να λάβει γνώση για τα αιτήματά τους, αλλά αυτά δεν υπήρχαν εγγράφως παρά μόνο σε κινητά τηλέφωνα.

Στις προθέσεις των μαθητών των δύο σχολείων είναι να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης στη διάρκεια των επόμενων ωρών.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 5/11/2018}