Εικόνες-σοκ: Στάχτες και αποκαΐδια το παρατηρητήριο των αρπακτικών στη Δαδιά

Απέραντη θλίψη προκαλούν οι εικόνες από το δάσος της Δαδιάς όπου καταστράφηκε και το παρατηρητήριο των σπάνιων αρπακτικών, το οποίο μετατράπηκε σε στάχτες και αποκαΐδια μαζί με το μοναδικό δάσος της ευρύτερης περιοχής.

Στάχτη και αποκαΐδια έγινε το παρατηρητήριο των σπάνιων αρπακτικών στο δάσος της Δαδιάς, από την καταστροφική πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει για έκτη μέρα, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης.

Δεν μπορούν να κρύψουν τη θλίψη τους

Στο παρατηρητήριο φιλοξενήθηκαν χιλιάδες επισκέπτες όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι παρακολουθούσαν τα αρπακτικά πουλιά να τρώνε στην ταΐστρα που φαίνεται στο βάθος (βίντεο, κάτω), ενώ έχει καεί και όλος ο χώρος τριγύρω, σύμφωνα με το evros-news.gr.

Οι επισκέπτες στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης ενημερώνονταν στον Φορέα Διαχείρισης και με λεωφορείο πήγαιναν στο παρατηρητήριο απ’ όπου έβλεπαν τα σπάνια αρπακτικά, μοναδικά παγκοσμίως, να πηγαίνουν στην ταΐστρα για την τροφή τους.

Εκτός των επισκεπτών και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κρύψουν τη θλίψη τους για την ολοκληρωτική καταστροφή του. 

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα

Ευρύτερα στην περιοχή χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και ξεκινάει με αφετηρία τη μεγάλη αντιπυρική ζώνη λίγα μέτρα από τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης αλλά και το χωριό της Δαδιάς.

Αυτή η αντιπυρική ζώνη που υπήρχε από παλιά αλλά μεγάλωσε τις προηγούμενες ημέρες, δεν επέτρεψε το βράδυ της Κυριακής τις πύρινες γλώσσες να φτάσουν στο χωριό.

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο:

Πώς ήταν το παρατηρητήριο και ο καταπράσινος χώρος μπροστά του…και πώς έγινε

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.in.gr/, φωτο από evros-news.gr, 27/7/2022}