Για προπονήσεις πανευρωπαϊκών αγώνων, Στρατού και υποψηφίων άνοιξε το ΔΑΚ Ξάνθης – Στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» οι προπονήσεις μπάσκετ

Σουά Μπεκήρ Ογλού: «Ανακαινίζουμε τα γραφεία του κολυμβητηρίου – Στόχος μας και η ανακαίνιση του διπλανού γηπέδου μπάσκετ»

Για τις προετοιμασίες των ομάδων που θα συμμετάσχουν του χρόνου σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τις προπονήσεις των ομάδων του Στρατού αλλά και την προετοιμασία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων που καλούνται να συμμετάσχουν και σε αθλητικές δοκιμασίες, άνοιξε το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Ξάνθης, όπως εξηγεί στην «Θ» ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ξάνθης κ. Σουά Μπεκήρ Ογλού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι ομάδες μπάσκετ, μπορούν να προσέρχονται για ατομική, ωστόσο, προπόνηση στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Δοθείσης της ευκαιρίας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ενημερώνει τους Ξανθιώτες ότι ήδη έχουν διανεμηθεί στα Γυμνάσια και στα Λύκεια γάντια, μάσκες και αντισηπτικά για τους μαθητές, ενώ το ίδιο θα γίνει και στα Δημοτικά Σχολεία, εάν τελικά αυτά ανοίξουν.

«ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟ ΔΑΚ – ΣΤΟ ΑΜΟΙΡΙΔΕΙΟ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Ειδικότερα ο κ. Μπεκήρ Ογλού εξηγεί στην «Θ» ότι «έχουμε ανοίξει το ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) και το Αμοιρίδειο. Στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» θα πάνε όλες οι ομάδες για να κάνουν ατομικές προπονήσεις, για να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο κάθε παίκτης θα πρέπει να έχει την δική του μπάλα και να κάνει ατομική προπόνηση. Στην ουσία θα προπονούνται για συντήρηση. Στο ΔΑΚ θα μπαίνουν για προπόνηση μόνον οι ομάδες που θα συμμετέχουν σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Στρατός, αλλά και τα παιδιά που θα δώσουν αθλήματα στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων, προκειμένου να κάνουν προπονήσεις.  Για το κοινό είναι κλειστά ακόμη. Κάθε δύο εβδομάδες θα ενημερωνόμαστε με νέες ανακοινώσεις για τα αθλητικά κέντρα».

«ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ – ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης σημείωσε ότι «επίσης, έχουμε σκοπό να ανακαινίσουμε τα γραφεία του κολυμβητηρίου, ενώ θέλουμε να ανακαινίσουμε και το γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει δίπλα (σ.σ. πάρκο skate)».

«ΜΑΣΚΕΣ, ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ – ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

Δοθείσης της ευκαιρίας ο ίδιος, με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Ξάνθης, ενημέρωσε ότι «έχουμε προμηθεύσει όλα τα απαραίτητα υλικά ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) για τον κορωνοϊό σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και αν ανοίξουν τα δημοτικά, είμαστε έτοιμοι να τα μοιράσουμε και εκεί. Ήδη τα έχουμε έτοιμα».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 26/5/2020}