ΑΜΘ: Ανοίγουν πιλοτικά οι συνοριακοί σταθμοί Προμαχώνα & Νυμφαίας

Σήμερα Δευτέρα, 19 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει το πιλοτικό «άνοιγμα» του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα και Νυμφαίας, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη.

Παράλληλα ο κ. Τσώνης διευκρίνισε πως το άνοιγμα αφορά όσους είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ χωρίς την επιβολή καραντίνας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τους ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού:

“Με την ευχή η φετινή σεζόν να είναι η αρχή της μετα-covid εποχής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την Δευτέρα 19 Απριλίου αναμένεται να ανοίξουν πιλοτικά τα χερσαία σύνορα του Προμαχώνα και της Νυμφαίας.

Το δίκαιο αίτημά μας για άνοιγμα ΚΑΙ του σταθμού́ της Νυμφαίας βρήκε ευήκοα ώτα καθώς αποτελεί βασικό πέρασμα των επισκεπτών της Περιφέρειάς μας, μέσω του οδικού́ τουρισμού́.

Σημειώνω ότι το άνοιγμα αφορά όσους είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ χωρίς την επιβολή καραντίνας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τους ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ (για το οποίο ισχύει ήδη με διμερή συμφωνία). Επιθυμία μας το ασφαλές άνοιγμα και η τήρηση των μέτρων.

Σας ευχαριστώ́ όλους όσοι ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα για συστράτευση.”

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 18/4/2021}