Ανανεώνει το κύρος της η ΣΕΚΕ Α.Ε. – Ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είναι ο νέος Πρόεδρος της ΣΕΚΕ

Σε μία πρωτόγνωρη απόφαση  για τα Ελληνικά δεδομένα προχώρησε το Δ.Σ. της ποιο μεγάλης και κερδοφόρας Συνεταιριστικής Εταιρείας Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.), τοποθετώντας ως πρόεδρο του ΔΣ τον πρώην Πρωθυπουργό Ελλάδος Κ. Καραμανλή.

Είναι βέβαιο ότι η προσωπικότητα του νέου προέδρου της ΣΕΚΕ θα δώσει άλλη βαρύτητα στην εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας και θα δώσει νέα ώθηση στην εξωστρέφεια της εταιρείας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία η επιλογή του Δ.Σ. στο πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο οποίος στις διεθνής αγορές που κινείται η ΣΕΚΕ Α.Ε. θα δώσει το απαραίτητο κύρος  (prestige) για μεγαλύτερη επιτυχία στους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας.

Ποιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΕΚΕ Α.Ε.

Η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.) με μεγάλη χαρά καλωσορίζει ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου των εταιριών της τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

Για το Δ.Σ και όλη την οικογένεια της ΣΕΚΕ η εκλογή του κ. Κώστα Καραμανλή στην Προεδρία του Ομίλου είναι ιδιαίτερα τιμητική. Είναι βέβαιο ότι η διοικητική του εμπειρία, οι γνώσεις του, οι διεθνείς του επαφές, το μεγάλο ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα και η φροντίδα του για τον αγροτικό κόσμο θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της στρατηγικής ανάπτυξης που με δυναμισμό ακολουθεί η εταιρία τα τελευταία χρόνια, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, παραμένοντας πιστή στις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύει ο συνεταιριστικός της χαρακτήρας για τη στήριξη της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής.

Ποια είναι η ΣΕΚΕ

Η ΣΕΚΕ ιδρύθηκε το 1947 από τον μεγάλο συνεταιριστή και πολιτικό ηγέτη Αλέξανδρο Μπαλτατζή και την συγκροτούν συνεταιριστικές οργανώσεις από περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Η εταιρία έχει έδρα την Ξάνθη  και διαθέτει θυγατρικές εταιρίες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στις περισσότερες γειτονικές χώρες. Προμηθεύεται αγροτικά προϊόντα από περισσότερους από 11.000καπνοπαραγωγούς και απασχολεί συνολικά πάνω από 1000 εργαζόμενους στις χώρες που ασκεί δραστηριότητα.

Πεδίο της δραστηριότητάς της είναι η μεταποίηση και εξαγωγή καπνών σε περισσότερες από 30 χώρες, η παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή φρούτων και η παραγωγή και εμπορία ποιοτικών ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων (ελαιόλαδο, ελιές, μέλι και χυμοί).

Η ΣΕΚΕ αποτελεί πρότυπο επιτυχημένης συνεταιριστικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, με κερδοφόρα πορεία και διαχρονικά σημαντική προσφορά στις τοπικές κοινωνίες.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr/, 18/7/2023}