Όλη η Αλεξανδρούπολη «γελάει» με το άσπρο άλογο, αλλά είναι σωστό αυτό;

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η εικόνα του άσπρου άλογου που για άγνωστο λόγο βρέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης δεμένο στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης δίπλα στο Φάρο.

Η εικόνα του άλογου σε ένα σημείο που είναι πολύ διαφορετικό από το φυσικό του περιβάλλον έχει προκαλέσει δεκάδες σχόλια στα social media, αλλά ταυτόχρονα εγείρει και πολλά ερωτηματικά:

Σε ποιον ανήκει το ζώο; Και γιατί διέλαθε της προσοχής του; Και εφόσον κάποιος έχασε ένα ολόκληρο άλογο δεν θα έπρεπε να το είχε δηλώσει στην Αστυνομία;

Προφανώς και η εικόνα ενός αλόγου δεμένου στο Φάρο προκαλεί θυμηδία. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προκαλέσει και κάποιου είδους θυμό – με την καλή έννοια.

Την περιοχή στην οποία ζουν άλογα στην Αλεξανδρούπολη, την γνωρίζουν λίγο – πολύ όλοι. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο ζώο βρίσκεται σε «λάθος» σημείο. Κατά καιρούς έχουν βρεθεί άλογα σε δρόμους, σε κατοικημένες περιοχές κλπ. Αλλά, πόσες φορές έχει τιμωρηθεί κάποιος ιδιοκτήτης για την αμέλεια του;

Το συγκεκριμένο άλογο έτυχε πρώτης διαχείρισης από μία φοιτήτρια Κτηνιατρικής σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αλλά αυτό φυσικά δεν είναι αρκετό. Επίσης, όσο όμορφο και αν είναι ένα άλογο, λόγω του όγκου του είναι δυνητικά επικίνδυνο καθώς χρήζει συγκεκριμένης διαχείρισης καθώς μία «λάθος» κίνηση μπορεί να επιφέρει έως και τραυματισμό.

Και επίσης ας μην ξεχνάμε ότι ζώα δεν είναι μόνο οι σκύλοι και οι γάτες για τα οποία υπάρχει μία αυξημένη ευαισθησία, αλλά ότι η ίδια ευαισθησία πρέπει να αναπτυχθεί για όλα τα ζώα που ζουν και κινούνται γύρω μας και τα οποία έχουν δικαιώματα (και φυσικά οι ιδιοκτήτες τους, υποχρεώσεις).

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 24/7/2019}