Αλεξανδρούπολη: Ανακυκλώσιμα και σύμμεικτα απορρίμματα στο ίδιο απορριμματοφόρο

Μπροστά σε ένα απογοητευτικό και άβολο θέαμα βρέθηκαν επισκέπτες της περιοχής μας, όταν το ίδιο απορριμματοφόρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μάζευε ανακυκλώσιμα και σύμμεικτα απορρίμματα, στο κέντρο της πόλης. 

Σύμφωνα με την καταγγελία στην οποία προχώρησαν στο e-evros.gr, το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουνίου, στις 15:55, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο κέντρο της πόλης, το ίδιο απορριμματοφόρο του δήμου, μάζευε τα απορρίμματα και από τους πράσινους και από τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης ταυτόχρονα (φωτο).

Σαφώς πρόκειται για ένα γνώριμο θέμα της περιοχής, με το οποίο έχουμε καταπιαστεί πολλάκις, προκειμένου να βγάλουμε άκρη, αλλά άκρη δε βγαίνει και μένουμε με την απορία εάν αξίζει τελικά να ανακυκλώνουμε σε αυτή την πόλη ή εάν πρόκειται για ξεκάθαρη κοροϊδία.

Και όλα αυτά να σημειωθεί ότι συμβαίνουν, την ίδια στιγμή που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βραβεύεται με Best City Awards για το 2023, ενώ δεν μπορεί ακόμα να ξεχωρίσει τα σύμμεικτα από τα ανακυκλώσιμα.

Το ότι μας κοροϊδεύουν το ξέραμε, αλλά το ότι υποτιμούν τόσο προκλητικά τη νοημοσύνη κατοίκων και επισκεπτών, είναι “άνω ποταμών” και δεν πρέπει σίγουρα να το δεχτούμε σιωπηλά! 

Το λιγότερο που απαιτούμε, είναι η σωστή περισυλλογή της ανακύκλωσης, τουλάχιστον για τα μάτια των επισκεπτών, αφού τόσο πολύ μας ενδιαφέρει η τουριστική προβολή της πόλης.

Όσο για την ανάληψη των ευθυνων από τους αρμόδιους, μάλλον θα παραμείνει ένα “όνειρο θερινής νυκτός”.

Σε μία δεύτερη περίπτωση, άλλος πολίτης μας απέστειλε αυτό το βίντεο- στιγμιότυπο από την περιοχή των γυμνασίων πριν από λίγες ημέρες όπου φαίνεται ξεκάθαρα το “έγκλημα” κατά της κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης.  

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 28/6/2023}