Αλεξανδρούπολη: Τοποθετήθηκαν τα πρώτα 10 ειδικά κουτιά για ανακύκλωση ρούχων

Οι 10 πρώτοι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, για συλλογή μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών τοποθετήθηκαν σήμερα Τετάρτη σε ισάριθμα κεντρικά σημεία στον δήμο Αλεξανδρούπολης από ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου οι πολίτες να πηγαίνουν και να αποθέτουν εκεί τα ρούχα που δεν χρειάζονται.

Το πρόγραμμα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηλία Δαστερίδη έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού ο δήμος Αλεξανδρούπολης θα κερδίζει κάποια χρήματα τα οποία σε μορφή κουπονιού θα πηγαίνουν σε οικονομικά αδύνατες κι αναξιοπαθούσες οικογένειες της πόλης.

Να σημειωθεί ότι σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 20 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης και στη συνέχεια οι υπόλοιποι 39. 

Οι πρώτοι 10 ήδη τοποθετήθηκαν και οι επόμενοι 10 θα τοποθετηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα σημεία που ήδη έχουν τοποθετηθεί είναι στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης απέναντι από το Δημαρχείο, στον  πεζόδρομο τη Κύπρου, στο Πάρκο Ανεξαρτησίας αλλά και στο Πάρκο Ανατολικής Θράκης, στα Γυμνάσια και στην 14η Μαΐου.

Τι ρίχνουμε μέσα στους κάδους:

Ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) Λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια, μαξιλάρια κτλ.) Τσάντες Αξεσουάρ

Τι ΔΕΝ ρίχνουμε:

Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα Χαλιά και Αποκόμματα υφασμάτων Αζευγάρωτα παπούτσια Οργανικά απόβλητα / Πλαστικό / Συσκευασίες Χαρτί / Γυαλί / Λάδι

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 11/3/2020}