Συμμετοχή στον FSRU Αλεξανδρούπολης θέλει η ρουμάνικη Rompetrol

Η ρουμάνικη Rompetrol διεκδικεί μετοχική συμμετοχή στο έργο του τερματικού σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ρουμανικής εταιρείας κ. Adrian Volintiru.

Η Rompetrol θέλει να αγοράσει μερίδιο 20% της Gastrade, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από την ελληνική διπλωματική αποστολή στη Ρουμανία, η οποία έχει ενημερώσει σχετικά και την Αθήνα.

Το ενδιαφέρον της Rompetrol αφορά στην προοπτική μεταφοράς φυσικού αερίου από την Αλεξανδρούπολη στη Ρουμανία, όπως επισημαίνουν και οι σχετικές αναφορές του ρουμανικού οικονομικού τύπου.

Σύμφωνα με τον CEO της Rompetrol, η τελική απόφαση για την υποβολή προσφοράς για την εξαγορά μεριδίου της Gastrade θα ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι, με βάση τον προγραμματισμό της Gastrade, η τελική επενδυτική απόφαση για τον πλωτό σταθμό LNG θα έχει ληφθεί μέχρι το τέλος του έτους και το έργο αναμένεται να λειτουργήσει στο τέλος του 2021. Παράλληλα, εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται η δεύτερη φάση του market test.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, 4/9/2019}