Φόλες και ξύλο μέχρι θανάτου στα αδέσποτα – Αυτή είναι η Αλεξανδρούπολη που θέλουμε;

Δυστυχώς, αποτελεί άποψη πολλών ότι η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μία πόλη ιδιαιτέρως φιλική στα αδέσποτα ζώα. Και την ώρα που υπάρχουν άλλοι τόσοι που προσπαθούν να καταρρίψουν αυτή τη ντροπιαστική εικόνα της πόλης, η ίδια η πραγματικότητα την επιβεβαιώνει.

Ήταν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν δύο νεαροί περίπου 25 ετών ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ένα αδέσποτο σκυλάκι στο Πάρκο Προσκόπων στην Αλεξανδρούπολη, συμφωνα με την επίσημη κατάθεση 17χρονου μαθητή ο οποίος έτυχε να περνάει από το σημείο και παρακολούθησε εμβρόντητος το περιστατικό – δυστυχώς χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει.

Παρόλα αυτά κατάφερε να ενημερώσει τον πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου «Κιβωτός», ο οποίος κίνησε και την απαραίτητη διαδικασία, τόσο με μήνυση στην Αστυνομία όσο και με την μεταφορά του σκύλου σε κτηνίατρο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθούν επ’ ακριβώς τα αίτια του θανάτου του, προς ενίσχυση της δικογραφίας.

Σύμφωνα πάντως με τη μαρτυρία του 17χρονου, οι νεαροί χτύπησαν το ζώο στο κεφάλι με ευμεγέθη ξύλα και το εγκατέλειψαν όταν κατάλαβαν ότι είχαν γίνει αντιληπτοί. Ωστόσο, ήταν 2 η ώρα το μεσημέρι!

Η «Κιβωτός» έχει επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 2.000 €, ενώ έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Ζιώγας, δεσμευόμενος να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Και ενώ το θέμα της δολοφονίας του σκύλου έχει γίνει viral και η Αλεξανδρούπολη συζητιέται σε όλο το διαδίκτυο, το μεσημέρι της Πέμπτης 17/1 κηδεμόνας σκύλου που έβγαλε βόλτα το ζώο της, εντόπισε φόλες στο Πάρκο Αλτιναλμάζη. Η ίδια μάλιστα δημοσίευσε και φωτογραφία τους στο Facebook, προς ενημέρωση όλων και έτσι συμπληρώθηκε ένα παζλ που προκαλεί ανατριχίλα.

Τα σχόλια δικά σας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 17/1/2018}