Εγκατάσταση ειδικών σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα αποφάσισε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Την εγκατάσταση ειδικών σταθμών για τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε δυο πόλεις του Έβρου και σε σε έξι συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, σταθμοί αυτοί θα εγκατασταθούν στις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, και Κομοτηνή. Μετά την συζήτηση και την εισήγηση του Προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ Κωνσταντίνου Καλούδη, έγινε  η έγκριση υποβολής πρότασης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Αφορά την δράση 6ε14.3.«Προμήθεια οργάνων μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης» του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων». Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα απ’ τους συμμετέχοντες περιφερειακούς συμβούλους.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr, 1/12/2018}