Ο Νορβηγός Πρέσβης έρχεται στην «ενεργειακή» Αλεξανδρούπολη

«Συνωστισμός» από Πρέσβεις, δημιουργείται το τελευταίο διάστημα στην Αλεξανδρούπολη, με ενδιαφέροντα για επενδύσεις αλλά και για το έργο που έχει επιτελεστεί.

Συγκεκριμένα, ακόμη ένας Πρέσβης πρόκειται να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο.

Το κλιμάκιο θα αποτελείται από περίπου 10 άτομα, με επικεφαλής τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, στελέχη της Πρεσβείας, στελέχη του FMO, του Εθνικού Σημείου Επαφής και του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

Ο Πρέσβης θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο Διακρατικού Προγράμματος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά για το έργο του Δήμου στο ενεργειακό κομμάτι.

Ο Jørn Gjelstad αναμένεται να φτάσει το πρωί της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη, και να μεταβεί στο Δημαρχείο όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και με τον Αντιδήμαρχο Ενέργειας Γιάννη Φαλέκα ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο της Δημοτικής Αρχής στο κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και τον μελλοντικό σχεδιασμό, δεδομένης της πρόσφατης ανάδειξης αναδόχου εταιρείας για το έργο της γεωθερμίας.

Στη συνέχεια ο Πρέσβης θα επισκεφθεί από κοινού με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο τις εγκατεστημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Πολυκοινωνικό, ένα από τα δημόσια κτήρια που αναβαθμίστηκαν ενεργειακά μέσω του προγράμματος.

Σε Πανελλαδικό επίπεδο, το «βλέμμα» του Πρέσβη τράβηξε η Αλεξανδρούπολη, για το έργο που έχει επιτελέσει στο κομμάτι της Ενέργειας & της υιοθέτησης Ανανεώσιμων Πηγών για εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, αλλά και η Ξάνθη στην οποία θα μεταβεί αμέσως μετά ο Πρέσβης.

Η επίσκεψη του Νορβηγού Πρέσβη ακολουθεί αυτήν του Αμερικανού, ο οποίος βρέθηκε για 2η φορά στην πρωτεύουσα του Έβρου, εκφράζοντας το ζωηρό ενδιαφέρον των Η.Π.Α για την περιοχή.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 7/11/2018}