Η UNESCO γνωρίζει τις «Γειτονιές και αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει)»

Στην Κύπρο θα ταξιδέψουν το facebook page «Γειτονιές και αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει)» και ο διαχειριστής του Ηλίας Τζιώρας και έτσι η πρωτεύουσα του Έβρου θα γίνει διάσημη μέσα από μία «καλή πρακτική» διατήρησης της συλλογικής μνήμης.

Το συγκεκριμένο page αποτελεί έναν ιντερνετικό κόμβο, όπου συγκεντρώνονται ντοκουμέντα από την ιστορική διαδρομή της Αλεξανδρούπολης και διατίθενται προς γνώση και χρήση όλων των… 18.000 ακολούθων της.

Σύμφωνα με όσα είπε επικοινωνώντας με το «R» ο διαχειριστής του page Ηλίας Τζιώρας, από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 02 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην Κύπρο το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά Euromed 2018 (6th International Conference on Cultural Heritage) που διοργανώνει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) υπό την αιγίδα της Ουνέσκο και της Ε.Ε.

Στο ίδιο συνέδριο, ο κος Τζιώρας θα παρουσιάσει το πρώτο του επιστημονικό άρθρο (Paper)

παρουσία λαμπρών επιστημόνων, ακαδημαϊκών, ιδρυμάτων, ευρωβουλευτών και άλλων αρχών της Ε.Ε., με τίτλο «Digital Heritage Crowdsourcing through Social Media».

Επίσης, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά «τον Δρ. Marinos Ioannides, καθηγητή του ΤΕΠΑΚ και επικεφαλής του Digital Heritage Research Lab at CUT κατόχου των ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ εδρών της Unesco Chair on Digital Cultural Heritage αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά για την πρόσκληση, την εμψύχωση της προσπάθειας μου και τη δυνατότητα που μου δίνει να παραβρεθώ με υψηλές προσδοκίες ώστε να λάβω νέες γνώσεις στη διάσωση και στην ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής, ιστορικής και λαογραφικής μας κληρονομιάς».

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 10/10/2018}