Ολλανδοί επενδυτές φέρνουν στην Αλεξανδρούπολη 400 νέες θέσεις εργασίας

Οι Ολλανδοί έρχονται στην Αλεξανδρούπολη και φέρνουν όπως όλα δείχνουν μαζί τους, 98 εκατομμύρια ευρώ και 400 νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή θερμοκηπιακής μονάδας υδροπονικής καλλιέργειας οπωροκηπευτικών, η οποία θα απασχολεί περίπου 400 εργαζόμενους, και για την οποία έχει ήδη εκφραστεί ενδιαφέρον από εταιρεία Ολλανδικών συμφερόντων.

Η εκμίσθωση της έκτασης που ανήκει στη Δημοτική Αρχή για τα επόμενα 40 χρόνια, μεγέθους 500 στρεμμάτων εντός του Βιομηχανικού Πάρκου Αλεξανδρούπολης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Αρχής.

Η εταιρεία, η οποία ήδη διατηρεί θερμοκήπιο 500 στρεμμάτων στην Ολλανδία, έχει εξασφαλίσει ήδη τη χρηματοδότηση της επένδυσης που ανέρχεται στα 98 εκ. € από την Deutche Bank, όπως ανακοινώθηκε με επιστολή προς το Δήμο Αλεξανδρούπολης το Μάιο του 2018.

Η εταιρεία έχει ήδη αναλάβει τη δέσμευση για την κάλυψη των 400 συνολικά θέσεων εργασίας από τον τοπικό πληθυσμό. Το ετήσιο μίσθωμα που θα αποκομίζει ο Δήμος ανέρχεται στις 156.000 €, με προοπτική να φτάσει έως και τις 250.000 € όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης επισήμανε ότι μόνο από αυτά τα χρήματα «θα χτίσουμε 6-7 σχολεία», χαιρετίζοντας την επένδυση.

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης των όρων από την Οικονομική Επιτροπή του διαγωνισμού, που το επόμενο χρονικά διάστημα θα βγει «στον αέρα».

{Πηγή ανάρτησης: http://www.e-evros.gr/ , της Μαρίνας Κριτού, 25/8/2018}