Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στους αγρότες της ΑΜ-Θ: «Δηλώστε τις ζημιές σας για να αποζημιωθείτε»

Τα προβλήματα των αγροτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, «βρέθηκαν» μπροστά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου σε συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, επισήμανε πως θα πρέπει να γίνει καταγραφή των ζημιών, ακόμη κι εκείνων που δεν αποζημιώνονται, που υπέστησαν οι καλλιέργειες των αγροτών εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που για ακόμη μια χρονιά κατέστρεψαν σημαντικό μέρος της συνολικής παραγωγής.   

Να σημειωθεί ότι της συνάντησης με τον Υπουργό, προηγήθηκε σύσκεψη του Χρήστου Μέτιου με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι έθεσαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά.

Στον Υπουργό επίσης τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και ιδιαίτερα η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους έξι κτηνιάτρους που έχει προσλάβει η Περιφέρεια στο πλαίσιο του προγράμματος επιτήρησης των τεσσάρων εξωτικών νοσημάτων (αφθώδη πυρετό, οζώδη δερματίτιδα, ευλογιά προβάτων και πανώλη μικρών μηρυκαστικών).

Την επόμενη εβδομάδα να βρεθεί στην Κομοτηνή ο Γενικός Διευθυντής Κτηνιατρικής Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, με αφορμή την θρησκευτική σφαγή ζώων ενόψει της μουσουλμανικής γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, 11/7/2018}