Προβληματισμός και αγωνία για το κόστος θέρμανσης στο παιδικό χωριό SOS Θράκης

Προβληματισμό και αγωνία διακατέχει τους υπευθύνους των Παιδικών χωριών SOS Θράκης στο Αρίστεινο Αλεξανδρούπολης για τον τρόπο που θα ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά έξοδα της δομής αυτή τη χρονιά.

Η σχολική χρονιά έχει αρχίσει ο χειμώνας έφθασε και οι ανάγκες είναι αυξημένες αυτή την εποχή. Ήδη στην ιστοσελίδα του Παιδικού χωριού μπορεί κανείς να προμηθευθεί πλούσια γραφική ύλη, προς ενίσχυση των αναγκών της δομής ενώ ακόμη πιο αναγκαία θεωρείται η αγορά ρούχων και παπουτσιών για τα παιδιά που οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν από τα τοπικά καταστήματα είτε μέσω δωροεπιταγών είτε αγοράζοντας κάποια προϊόντα και στέλνοντας τα στη δομή.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ζεστάνουν τους χώρους του Παιδικού Χωριού ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

Κάθε μήνα όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής του χωριού Γιώργος Βαφέας, χρειάζονται 6-7 τόνοι πετρέλαιο για να θερμανθούν τα πέντε σπίτια, τα γραφεία, το Κέντρο Ημέρας για παιδιά με αναπηρία και μια ένα δομή που ξεκίνησε να λειτουργεί πρόσφατα.

Πέρυσι όπως ανέφερε για το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Απριλίου ξοδεύτηκαν 50.000 ευρώ στη θέρμανση και φέτος δεν γνωρίζουν πόσα χρήματα θα χρειασθούν και πως αυτά θα εξοικονομηθούν, ώστε να μπορέσουν να περάσουν το χειμώνα.

Δυστυχώς κανείς δεν ανταποκρίθηκε μέχρι σήμερα είτε φορέας, είτε κάποια μεγάλη επιχείρηση ώστε να καλυφθεί έστω και ένα μικρό κομμάτι του υπέρογκου αυτού ποσού για μια δομή που πρέπει να αντέξει και τον φετινό χειμώνα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, από ertnews.gr, 1/11/2022}