Με 210 αθλητές, οι αγώνες τραμπολίνο Β. Ελλάδος, στην Ξάνθη

Απόλυτα επιτυχημένοι… – «Ένα άθλημα για μικρούς και μεγάλους, χωρίς διακρίσεις», συγκλίνουν μιλώντας στην «Θ» οι Ευ. Κολοζάκης και Αχ. Κράβαρης

210 αθλητές και πιο συγκεκριμένα παιδιά από 7 ετών και άνω, αγωνίστηκαν κατά το περασμένο διήμερο, στο Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» όπου διεξήχθησαν οι Αγώνες Τραμπολίνο Β. Ελλάδος. Μάλιστα, κατά την επαφή των διοργανωτών και της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, με τον Δήμαρχο Ξάνθης, φαίνεται να ευδοκίμησε από τώρα, η πρόταση διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του χρόνο στην πόλη της Ξάνθης. Την ίδια ώρα, ο Αθλητικός Σύλλογος «Ερατώ» Ξάνθης, μετρά 65 παιδιά, από τα οποία τα 34 συμμετείχαν στην εν λόγω διοργάνωση, αλλά και διάφορες διακρίσεις σε διάφορες κατηγορίες. Για όλα τα παραπάνω μίλησαν στην «Θ» οι κ. Αχιλλέας Κράβαρης, πρόεδρος του Α.Σ Ξάνθης «Ερατώ» και Ευάγγελος Κολοζάκης, πρόεδρος Κριτών Τραμπολίνο και εκπρόσωπος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

«210 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ – ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ….ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Πιο αναλυτικά ο κ. Κολοζάκης, αναφορικά με τον αριθμό των παιδιών που συμμετείχαν στους αγώνες τραμπολίνο Β. Ελλάδας αλλά και το ίδιο το άθλημα, εξήγησε στην «Θ» ότι «συμμετείχαν 210 παιδιά και περίπου 16 Σωματεία. Το τραμπολίνο είναι Ολυμπιακό Άθλημα από το 2000, που απευθύνεται σε όλους. Δεν υπάρχουν διακρίσεις.  Στο εξωτερικό το χρησιμοποιούν ακόμη και στα κέντρα 3ης ηλικίας γιατί κάνει καλό στο σώμα, στις αρθρώσεις (σε άλλο επίπεδο βέβαια, από αυτό που είδατε να διεξάγεται στην Ξάνθη).

Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει από το 1998. Έχουμε μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα γύρω στα 900 παιδιά. Σε όλη την χώρα επίσης, δραστηριοποιούνται περίπου 50-60 σύλλογοι. Είναι για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και πάνω, μέχρι όσο αντέξουν. Είναι ένα διασκεδαστικό άθλημα και για αυτόν τον λόγο «τραβά» όλα τα παιδιά. Έρχονται στο γυμναστήριο με σκοπό να διασκεδάσουν, αλλά δεν είναι μόνον αυτό, αφού γυμνάζει και όλο το σώμα. Τα παιδιά μαθαίνουν να είναι πειθαρχημένα, να συνεργάζονται, να εκτελούν ασκήσεις, γιατί το τραμπολίνο μπορεί να φαίνεται διασκεδαστικό αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνο όπως κάθε άθλημα. Έχει λοιπόν κάποιους βασικούς κανόνες, έχει πειθαρχία, χρειάζεται σκέψη και συγκρότηση και όλα αυτά βοηθούν ένα παιδί και στο σχολείο αλλά και σε όλη την πορεία της ζωής του ως άνθρωπο. Εμείς βρεθήκαμε στην Ξάνθη για τον προκριματικό αγώνα και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Δήμαρχο και τον Δήμο Ξάνθης για όλα όσα μας παρείχε. Για την διευκόλυνση και μεταφορά των οργάνων αλλά και για την εύρεση δωματίων ξενοδοχείων για την διαμονή. Επίσης ευχαριστούμε και τον τοπικό σύλλογο «Ερατώ» οι άνθρωποι του οποίου «έτρεξαν» όλη την διοργάνωση. Ευελπιστούμε του χρόνου να διοργανώσουμε έναν ακόμη αγώνα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Ξάνθη. Το συζητήσαμε με τον Δήμαρχο και ήταν πολύ θετικός αλλά και εμείς από την μεριά μας είμαστε πολύ θετικοί σαν ομοσπονδία. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να διοργανωθεί εδώ το πανελλήνιο πρωτάθλημα του χρόνου και να έρθουν παιδιά από όλη την Ελλάδα. Είναι καλό και για την πόλη της Ξάνθης, γιατί το τριήμερο των αγώνων επισκέπτονται την πόλη και την γνωρίζει πολύς κόσμος. Αυτό το τριήμερο στην πόλη πρέπει να ήταν πάνω από 400 – 500 άτομα, μόνον για αυτόν τον αγώνα. Αν μιλάμε για 210 παιδιά, στο σύνολό τους ανήλικα, υπολογίστε μαζί τους συνοδούς και γονείς. Όλα αυτά είναι πολύ καλά για την τοπική κοινωνία. Εμείς θέλουμε να ερχόμαστε στην επαρχία, να βοηθούμε τις τοπικές κοινωνίες, να αναπτύξουμε το άθλημά μας και να το γνωρίσει ο κόσμος, γιατί είναι καλό και για εμάς αλλά και για τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην πόλη».

«34 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ‘’ΕΡΑΤΟΥΣ’’ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ – 65 ΠΑΙΔΙΑ, ΑΠΟ 4 ΕΤΩΝ, ΜΕΤΡΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»

Αναφορικά με τα παιδιά που συμμετείχαν από τον Αθλητικό Σύλλογο Ξάνθης «Ερατώ» αλλά και για τον ίδιο τον σύλλογο,  ο κ. Κράβαρης, τόνισε ότι «το Σάββατο και την Κυριακή, από τον Σύλλογό μας, αγωνίστηκαν 34 αθλητές. Οι 11 ήταν το Σάββατο και πήραν και προκρίσεις για τον πανελλήνιο τελικό που θα γίνει και την Κυριακή ήταν τα μικρότερά μας παιδιά που αγωνίστηκαν στο επίπεδο από 1 ως 4 και μάλιστα είχαμε και πολύ καλές επιδόσεις και λάβαμε πολλά μετάλλια. Ο Σύλλογός μας έχει περίπου 65 παιδιά και οι ηλικίες ξεκινούν από 4 ετών, αλλά αγωνίζονται από την ηλικία των 7 ετών και έπειτα και για όσο μπορούν φυσικά. Ο σύλλογός μας, γυμνάζεται στο στάδιο «Ανάξαρχος». Είμαστε εκεί κάθε μέρα εκτός Κυριακής, έχουμε παιδιά όλων των ηλικιών, αγόρια και κορίτσια. Μάλιστα τώρα τελευταία έρχονται και πιο πολλά αγόρια, σε σχέση με παλαιότερα, γιατί τώρα οι γονείς έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πως και για τα αγόρια είναι ένα πολύ καλό άθλημα. Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Ο σύλλογος έχει διακρίσεις, συμμετέχει συνεχώς σε πανελλήνια πρωταθλήματα και προκριματικούς, έχουμε στείλει πριν 2-3 χρόνια αθλητή μας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και γενικά είμαστε ένας πολύ ενεργός σύλλογος κάθε χρόνο. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να μας βρει στην σελίδα μας στο Facebook ή να περάσει από το γυμναστήριο και να μιλήσει με τους προπονητές και κάποια μέλη της διοίκησης του συλλόγου. Όλα τα παιδιά μπορούν να έρθουν. Στο τραμπολίνο υπάρχουν διάφορα επίπεδα όπου μπορεί να αγωνιστεί το κάθε παιδί. Καλούμε όσα παιδάκια θέλουν να έρθουν, οποιασδήποτε ηλικίας. Μέσα από την προπόνηση, κάποια παιδιά που θα θέλουν απλά θα αθλούνται και θα διασκεδάζουν ενώ κάποια άλλα που θα ξεχωρίσουν και θα θέλουν να συμμετέχουν σε αγώνες, θα μπορέσουν και αυτά να κάνουν μαζί μας τα ταξίδια. Πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα και  συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις της ΕΓΟ. Έχουμε πολλά παιδάκια (και δυο – τρία παιδάκια κάτω από 4 ετών) αυτήν την στιγμή και πιστεύω ότι κάθε χρόνο οι συμμετοχές του συλλόγου θα αυξάνονται».

Μ. ΤΣΕΠΕΛΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ»

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης σε δηλώσεις του, επισήμανε: «πιστεύω ότι η προσπάθεια των νέων μας πρέπει να ενισχυθεί, παρέχοντας στους αθλητές μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Στόχος μας, είναι η δημιουργία ενός νέου γυμναστηρίου, μιας σύγχρονης υποδομής για τις αθλήτριες και τους αθλητές Τραμπολίνο της περιοχής μας». Τέλος, επισήμανε ότι την επόμενη χρονιά ο Δήμος Ξάνθης θα συνδιοργανώσει τους Πανελλήνιους Αγώνες Τραμπολίνο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 10/4/2023}