600 υποψήφιοι οδηγοί περιμένουν να δώσουν εξετάσεις στην Αλεξανδρούπολη

Περίπου 600 ονόματα περιέχει η λίστα των υποψήφιων οδηγών, που δεν έχουν δώσει εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, λόγω της παρατεταμένης αποχής των εξεταστών από τα καθήκοντά τους.

Οι εξεταστές οδήγησης ανά την Ελλάδα, είχαν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας έναντι στο νομοσχέδιο που προώθησε και η κυβέρνηση και το οποίο αλλάζει σημαντικά τον τρόπο εξέτασης των νέων οδηγών (κατά τους εξεταστές επί τα χείρω).

Το νομοσχέδιο όμως, παρά τις διαμαρτυρίες ψηφίστηκε στη Βουλή και ως εκ τούτου οι εξετάσεις ξεκινούν ξανά από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Η λίστα για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης μόνο, περιέχει 600 ονόματα υποψηφίων νέων οδηγών και περίπου 250 ονόματα οδηγών άνω των 74 ετών, οι οποίοι πρέπει να επανεξεταστούν.

Οι πληροφορίες του «R» αναφέρουν ότι οι εξεταστές πιθανόν να αυξήσουν τις ημέρες εξέτασης από τέσσερις, σε πέντε την εβδομάδα ώστε να γίνουν όλες οι εξετάσεις σε εύλογο χρόνο και όσο για τη σειρά προτεραιότητας, συζητιέται το ενδεχόμενο κάποιοι υποψήφιοι να προταχθούν, αν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας, που τους υποχρεώνουν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης άμεσα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 21/2/2019}