Με επιτυχία οι εργασίες για την 4η Πανελλήνια Συνάντησης Μονοπατιών

Στο Συνεδριακό Κέντρο Κομνηνών, χθες και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δασικό Χωριό Ερυμάνθου Ξάνθης, σήμερα 

Με επιτυχία διεξάγονται οι εργασίες της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών απο τον Δήμο Ξάνθης. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της σημασίας των θεματικών και βιωματικών διαδρομών στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των αποκεντρωμένων περιοχών της χώρας, η ενημέρωση και δικτύωση του κοινού, των επαγγελματιών και των φορέων διαχείρισης μονοπατιών από όλη την Ελλάδα καθώς και η οργάνωση, σε πανελλήνιο επίπεδο, των φορέων που δραστηριοποιούνται ενεργά με την πεζοπορία και τα μονοπάτια σε ένα ενιαίο όργανο εκπροσώπησης τους.

Οι χθεσινές εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο Κομνηνών Ξάνθης, με θεματολογία που περιλάμβανε παρουσιάσεις πιστοποιημένων, υπό – πιστοποίηση, καθώς και σηματοδοτημένων μονοπατιών, εισηγήσεις και συζητήσεις επί των νέων τάσεων, εξελίξεων, προβλημάτων και προτάσεων στον τομέα των Μονοπατιών.

Σήμερα, 14 Νοεμβρίου 2021, οι εργασίες συνεχίστηκαν στο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δασικό Χωριό Ερυμάνθου Ξάνθης και αφορούν στην  δημιουργία Ενιαίου Φορέα για την πεζοπορία και τα μονοπάτια στην Ελλάδα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 14/11/2021}