Τρία Seatrack, αντί για ένα, τοποθετεί στις ακτές ο Δήμος Κομοτηνής

Και εξοπλισμό για τυφλούς συμπολίτες μας

Άτομα με κινητικές αναπηρίες και αναπηρίες όρασης διευκολύνει στα καλοκαιρινά τους μπάνια ο Δήμος Κομοτηνής, ο οποίος φέτος διευρύνει περαιτέρω τον εξοπλισμό ΑμεΑ στις ακτές του.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγγειλε μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης, φέτος εκτός από το Seatrack στην παραλία Ιουλία Φαναρίου, θα τοποθετηθούν άλλα δύο Seatrack στις ακτές του Δήμου Κομοτηνής, σε Φανάρι και Μέση, μέσα από έργο προϋπολογισμού239.000 ευρώ. Ο κος Πολιτειάδης χαρακτήρισε «δεδομένη» την στήριξη των ΑμεΑ από τον Δήμο Κομοτηνής, θυμίζοντας και την πρόσφατη ευρωπαϊκή διάκριση του Δήμου στην προσβασιμότητα. Εκτός από τα Seatrack, ο Δήμος Κομοτηνής θα προμηθευτεί και ειδικό εξοπλισμό για άτομα με προβλήματα όρασης, που θα επιτρέπουν την ευκολότερη είσοδο-έξοδο στον αιγιαλό.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δ. Κομοτηνής αποφάσισε επίσης την ανάδειξη αναδόχου στο έργο: «Διαμόρφωση των Ακτών-Μίσθωση και Συντήρηση χημικών τουαλετών, για τις παραλίες Φαναρίου, Αρωγής, Μολυβωτής, Γλυφάδας για το έτος 2021», καθώς και την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στην πολυσύχναστη ακτή της Αρωγής. Η τοποθέτηση επαγγελματιών ναυαγοσωστών σύμφωνα με τον κο Πολιτειάδη είναι «ευθύνη» και «φροντίδα» του Δήμου «για όλους τους δημότες».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Δήμου Μπακιρτζάκη, 15/4/2021}