Τρεις Εβρίτισες στον Πανελλήνιο τελικό Microsoft Office Specialist 

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 21 Απριλίου τα ονόματα των τριών κοριτσιών από τον Έβρο που προκρίθηκαν στους 100 καλύτερους χρήστες στην Ελλάδα στο Microsoft Office.

Οι μαθήτριες Θεοδωρίδου Κωνσταντίνα, Ματουσίδη Πασχαλίνα και Σπυριδοπούλου Χρυσή προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο τελικό Microsoft Office Specialist.

Η φετινή προκριματική φάση είχε εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Τα όρια πρόκρισης ήταν υψηλοτέρα από πότε στα 21 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού.

Η Θεοδωρίδου Κωνσταντίνα, μαθήτρια Α’ τάξης στο Λύκειο Φερών προκρίθηκε στον τελικό του Excel με βαθμολογία 1000 (άριστη) και χρόνο πρόκρισης μικρότερο από 22 λεπτά. H Κωνσταντίνα είχε προκριθεί και το 2022 στο τελικό του PowerPoint. Στους διαγωνισμούς πληροφορικής η εμπειρία διαχείρισης του τελικού πολλές φορές αποτελεί σημαντική παράμετρο για μια διάκριση.

Η Ματούσιδη Πασχαλίνα, μαθήτρια Α’ Λυκείου, στο 2o Λύκειο Αλεξανδρούπολης και η Σπυριδοπούλου Χρυσή, μαθήτρια του 6ου Πειραματικού Γυμνάσιου Αλεξανδρούπολης προκρίθηκαν για πρώτη φορά στον τελικό του Microsoft PowerPoint με βαθμολογία πρόκρισης 1000 και χρόνο πρόκρισης μικρότερο από 20 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό του PowerPoint για πρώτη χρονιά, αποκλείστηκαν άριστες βαθμολογίες και καθοριστικός παράγοντας ήταν ο χαμηλότερος χρόνος για τους μαθητές με βαθμολογία 1000.

Οι μαθήτριες προετοιμάστηκαν από τον Εβρίτη Προπονητή της Εθνικής Ελλάδας Microsoft Office Specialist Παναγιώτη Ασλανίδη.

Στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 6 Μαΐου θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος τελικός. Οι τρείς μαθήτριες διεκδικούν δύο από τα τρία εισιτήρια του Παγκοσμίου τελικού, που φέτος θα διεξαχθεί στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην καρδιά της Disney World.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 24/4/2023}