300 νέοι ερευνητές έπιασαν δουλειά στο ΔΠΘ

Θα δουλεύουν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα για τα επόμενα 2-3 χρόνια σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Φώτη Μάρη – Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή φοιτητών στα αμφιθέατρα, ποιο το σχέδιο

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είχε την ευκαιρία να διευρύνει το ερευνητικό του προσωπικό τους τελευταίους μήνες, με 300 νέους ερευνητές να πιάνουν δουλειά για τα επόμενα 2-3 χρόνια στο ΔΠΘ.

Όπως δήλωσε το ράδιο Χρόνος 87.5fm ο αντιπρύτανης Οικονομικών του ΔΠΘ Φώτης Μάρης οι 300 αυτοί νέοι ερευνητές ξεκίνησαν να εργάζονται μέσω των προγραμμάτων της Περιφερειακής Αριστείας του Υπουργείου Ανάπτυξης με το ΔΠΘ να παίρνει χρηματοδότηση 24 εκ. ευρώ.

«Έχουν ξεκινήσει τα προγράμματα της Περιφερειακής Αριστείας και πάνω από 300 νέοι ερευνητές ξεκίνησαν τους τελευταίους τρεις μήνες να δουλεύουν στο ΔΠΘ για τα επόμενα 2.5-3 χρόνια και οι αμοιβές ξεπερνούν τα 1500 ευρώ τον μήνα καθαρά. Το πανεπιστήμιό μας πήρε χρηματοδότηση των 24 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τώρα ξεκίνησαν αυτά τα προγράμματα και δώσαμε την δυνατότητα σε ένα ανθρώπινο εξειδικευμένο προσωπικό να συνεχίσει τις σπουδές του και να δουλέψει ερευνητικά με καλές αμοιβές», πληροφόρησε ο αντιπρύτανης.

Εμβολιασμοί κι έλεγχος φοιτητών

Στα του εμβολιασμού στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην επιστροφή στη δια ζώσης λειτουργία που αποφάσισε η Σύνοδος των Πρυτάνεων, ο κος Μάρης είπε πως από το Υπουργείο Παιδείας κατανεμήθηκαν οι πιστώσεις και δόθηκαν «στο ΔΠΘ 172.000 ευρώ για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τις ομάδες αυτές των ειδικών που θα κάνουν τον έλεγχο των πιστοποιητικών» τόνισε.

Όσον αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα του Δημοκρίτειου δήλωσε πως θα ανοίξει εμβολιαστικό κέντρο στην παλιά Νομική της Κομοτηνής, στην Ξάνθη στο κέντρο της πόλης στην Πολυτεχνική Σχολή και ένα στην Αλεξανδρούπολη στην Ιατρική και «μπορεί ο κάθε φοιτητής και ο οποιοσδήποτε άλλος να εμβολιαστεί». 

Στην Ορεστιάδα εάν και προβλεπόταν να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο, ο κος Μάρης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει τόσο μεγάλος όγκος, οπότε καλύπτεται από τη δομή εκεί του Υπουργείου Υγείας. 

Νομίζω ότι τρεις δομές είναι επαρκείς από την στιγμή που το ποσοστό μας (εμβολιασμού στο ΔΠΘ σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό) είναι ήδη υψηλά».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Δήμου Μπακιρτζάκη, 25/9/2021}