Τα “Θρακικά Τέμπη” φιλοξενούν το 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Νέστου

Διοργανώνεται στις 8 και 9 Ιουνίου

Για δεύτερη χρονιά το αναρριχητικό τμήμα του ΕΟΣ Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Κομοτηνής συνδιοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Νέστου, μια συνάντηση αναρριχητών με σκοπό να έρθουν κοντά παλιοί και νέοι αναρριχητές, να εξερευνήσουν μαζί σπορ και παραδοσιακές διαδρομές και να γνωρίσουν… καθέτως και οριζοντίως την απαράμιλλη φυσική ομορφιά στα Στενά του Νέστου. Το 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Νέστου, που διοργανώνεται δύο χρόνια μετά την προηγούμενη διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει ασφαλώς αναρριχήσεις για μικρούς και μεγάλους, πορεία στα Στενά του Νέστου, καθώς και άλλες δραστηριότητες. Συμμετοχές αναμένονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τη Βουλγαρία απ’ όπου αναρριχητές συχνά προτιμούν την περιοχή μας.

Στα “Θρακικά Τέμπη” του Νέστου ο μεγάλος αριθμός αναρριχητικών διαδρομών, η πολύ καλή ποιότητα του βράχου, η εύκολη πρόσβαση και η ποικιλία των διαδρομών σε όλα τα επίπεδα, κατατάσσουν τα πεδία του Νέστου στα σημαντικότερα και ομορφότερα σπορ αναρρίχησης στην Ελλάδα. Ακόμη λάτρεις της φύσης μπορούν να αθληθούν και να δραπετεύσουν στη φύση επιλέγοντας το σπορ που τους ταιριάζει όπως πεζοπορία, ποδήλατο, κανόε καγιάκ ή ακόμη και να διασκεδάσουν κάνοντας slach line, flying fox ή παίζοντας την πανέμορφη παραλία του ποταμιού. Συμπεριλαμβάνοντας μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, σκοπός του φεστιβάλ είναι να προσελκύσει ένα μεγάλο και διαφοροποιημένο αριθμό επισκεπτών.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ υπάρχει η δυνατότητα για παράλληλες δραστηριότητες, όπως, πεζοπορία στα στενά του Νέστου, yoga στην παραλία Γαλάνης, flying fox, κανόε καγιάκ, αναρρίχηση σε τεχνητό τοίχο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Σάββατο 8 Ιουνίου: 09.00- 20.00 | λειτουργία γραμματείας για εγγραφές και πληροφορίες. 10.00 – 12.00 | Στο αναρριχητικό πεδίο Μπαλκόνι θα υπάρχουν  φιξαρισμένες εύκολες διαδρομές και ασφαλίστης, για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν την αναρρίχηση αλλά δεν έχουν εμπειρία. Επίσης παιδιά και αρχάριοι μπορούν να δοκιμάσουν την αναρρίχηση σε τεχνητό τοίχο στον χώρο της γραμματείας. 19.00 | στην παραλία Νέστου θα πραγματοποιηθεί ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα yoga. 21.30 | χαιρετισμός από τους συλλόγους ΕΟΣ Ξάνθης και ΕΟΣ Κομοτηνής, μουσική, χαλάρωση και προβολή αναρριχητικού υλικού στην καντίνα του Νέστου δίπλα στην παραλία.

Κυριακή 9 Ιουνίου: 09.00 – 17.00 | λειτουργία γραμματείας για εγγραφές και πληροφορίες. 10.00 – 13.00 | όμορφος περίπατος ξενάγηση στο μονοπάτι των στενών του Νέστου. 10.00- 12.00 | αναρρίχηση με σχοινί σε τεχνητό τοίχο για παιδιά και αρχάριους στον χώρο της γραμματείας. 12.00 – 14.00 | στο αναρριχητικό πεδίο Μπαλκόνι θα υπάρχουν  φιξαρισμένες εύκολες διαδρομές και ασφαλίστης, για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν την αναρρίχηση αλλά δεν έχουν εμπειρία.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 31/05/2019}