Ιάμπολη Δήμου Κομοτηνής: 22 μέρες χωρίς νερό

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και ζήτησαν την παρέμβαση της αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για την επίλυση του προβλήματος

Διακόσιοι δημότες της Κομοτηνής ζούνε την καθημερινότητα τους χωρίς το πολυτιμότερο αγαθό…Χωρίς νερό βρίσκεται για 22η μέρα ο οικισμός του Δήμου Κομοτηνής Ιάμπολη, σύμφωνα με την Φελίνα Καζάκου από την παράταξη «Εμείς …η πόλη». «Θα ασχοληθεί κανείς από τον Δήμο Κομοτηνής και την ΔΕΥΑΚ με ένα τόσο σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα;, αναρωτιέται και παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία σε ανακοίνωσή της:

“Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα τους,  τον Δεκέμβριο του 2017 ενημέρωσαν τον Δήμαρχο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί. Εκ τοτε καμία ενέργεια και πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί εκ μέρος της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ αλλά και του ίδιου του Δημάρχου.

Τα νοικοκυριά των κατοίκων εξακολουθούν να είναι χωρίς νερό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό με το οποίο είναι αδύνατον όμως να καλύψουν ανάγκες των νοικοκυριών, υγιεινής και  φροντίδας των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων.

Τον οικισμό της Ιάμπολης επισκέφθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Καζάκου, συνοδευόμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους κουςΑμέτΕρτζάν και ΧασάνΧασάν μετά από αίτημα των κατοίκων.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και ζητούν την παρέμβαση της αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για την επίλυση του προβλήματος. Η κα Καζάκου και οι κύριοι Αμέτ και Χασάνδήλωσαν ότι έχουν προβεί σε σχετική επιστολή και πρόταση μέσω τις οποίας δίνεται  λύση.

Η κα Καζάκου τόνισε «δε θα δεχτούμε ως δικαιολογία εκ μέρους του Δημάρχου την απάντηση, πως οι κάτοικοι ποτίζουν τα χωράφια τους, γιατί ακόμη και να ισχύει  αυτό το γεγονός, οι συνδημότες μας αυτοί έχουν ως μοναδική πηγή εσόδων τα ελάχιστα στρέμματα καπνού μέσω των οποίων συντηρούν τις οικογένειες τους.»

« Η πρόταση που καταθέσαμε στις 20/4/18 στην ΔΕΥΑΚ, περιέγραφε το πρόβλημα αλλά και την λύση, που είναι ο διαχωρισμός του δικτύου τροφοδοσίας των οικισμών και η κατασκευή καινούριου δικτύου παροχής από τον οικισμό του Κάλχαντος ως τη δεξαμενή Ιάμπολης.

Η κα Καζάκου στο τέλος της επίσκεψης συνοδευόμενη από τους κατοίκους της περιοχής επισκέφτηκαν και το αντλιοστάσιο του Τυχηρού, οι εγκαταστάσεις του οποίου είναι άθλιες και ο τρόπος μεταφοράς του νερού κάθε άλλο παρά εκσυγχρονισμένη και ασφαλή υπηρεσία αποδεικνύουν.

Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση, και απαιτούμε τις άμεσες ενέργειες παρέμβασης προκειμένου να δοθεί  τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων”.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, 29/5/2018}