1ο βραβείο παιδικής αφίσας HELMEPA στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης!

Συνολικά 4.044 παιδιά από 150 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας, με την εθελοντική καθοδήγηση 342 εκπαιδευτικών πρότειναν λύσεις για την κλιματική αλλαγή και δημιούργησαν 332 ομαδικά έργα στο πλαίσιο του ετήσιου πανελλήνιου διαγωνισμού ζωγραφικής της Παιδικής HELMEPA, με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: Υπάρχουν λύσεις!».

Η Επιτροπή Αξιολόγησης που αποτελείται από εξέχουσες προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, εξήρε τις προσπάθειες όλων των παιδιών, δηλώνοντας ότι εντυπωσιάστηκε από τη δημιουργικότητα και πρωτοτυπία των έργων.

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης συμμετείχαν ειδικότερα (με αλφαβητική σειρά):

1.     Γεωργιάδης Σταύρος, Σκιτσογράφος, Δημιουργός του Γλάρου της HELMEPA

2.     Δρούγκας Αχιλλέας, Ζωγράφος

3.     Λίττη Αφροδίτη, Γλύπτρια & Καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

4.     Μακρουλάκης Μιχάλης, Ζωγράφος

5.     Δρ. Σκούλλος Μιχάλης, Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος και Ωκεανογραφίας, ΕΚΠΑ

6.     Σόρογκας Σωτήρης, Ζωγράφος

7.     Σταυροπούλου Όλγα, Γενική Διευθύντρια HELMEPA

8.     Φασιανού Μαρίζα, Γκαλερίστρια

9.     Φιλοπούλου Μαρία, Ζωγράφος

Ανάμεσα στα έργα των παιδιών που διακρίθηκαν ήταν αυτό του 3ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης. Οι μικροί μαθητές της Δ’ τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Νίκο Κιτμερίδη, Βασιλική Τσάβε και Χρήστο Γιαννούλη δούλεψαν με μαρκαδόρους σε χαρτί 50×70 και έφτιαξαν πολύχρωμα εργοστάσια που είναι φιλικά προς το περιβάλλον τα οποία τους χάρισαν και την πρώτη θέση στην τρίτη κατηγορία.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι στην 2η κατηγορία που αφορά τις τάξεις Α’, Β’ και Γ’ διακρίθηκε το Δημοτικό Σχολείο Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα έργα που διακρίθηκαν με το Α’ Βραβείο αποτελούν τις κεντρικές αφίσες της HELMEPA για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και θα είναι διαθέσιμες για το σχολικό έτος 2023-2024, σε όλα τα σχολεία της χώρας, μέσω του πανελλήνιου δικτύου της παιδικής HELMEPA, μεταφέροντας τα αισιόδοξα μηνύματα των παιδιών-μελών της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 19/6/2023}