Πρώτη θέση της ΕΠΑΣ Ξάνθης στον πανελλήνιο διαγωνισμό Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Την  πρώτη θέση  έλαβε ομάδα μαθητών της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ξάνθης , της ειδικότητας Α΄ Μαγειρικής Τέχνης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Ουρανία Κουκουσολάτου, στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου  “Life Skills: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες”. 

Ο τελικός που  ανέδειξε τον μεγάλο νικητή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 και μεταδόθηκε “ζωντανά” στη σελίδα του British Council Greece στο  Facebook.

To πρόγραμμα Life Skills (Δεξιότητες Ζωής) διοργανώνεται  από το British Council Greece και απευθύνεται σε ελληνικά σχολεία και επαγγελματικές σχολές σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχικής Κατάρτισης του Οργανισμού Ανάπτυξης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη της HSBC. Ο στόχος του είναι να καλλιεργήσει αφενός την αντίληψη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στους νέους και αφετέρου τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο προκειμένου να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να συνεργαστούν με σκοπό την επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που τους αφορούν.

Η πρόταση των μαθητών της ΕΠΑΣ Ξάνθης είναι μία εικονική κοινωνική επιχείρηση με Street-food καντίνες, με την ονομασία “FoodHabits” , όπου θα εργάζονται κυρίως άστεγοι. Προσπαθεί να δώσει λύση στο ιδιαίτερα σύνθετο  πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή η οικονομικά και κοινωνικά περιθωριοποιημένη ομάδα συνανθρώπων μας, δίνοντάς τους ευκαιρίες  και όχι ελεημοσύνη. Στόχος η αυτοσυντηρούμενη στέγασή τους με την λειτουργία ξενώνων, επενδύοντας με αυτό τον τρόπο τα κέρδη από τις καντίνες, η πρόσβαση στην πληροφορία και η επιτυχής επανένταξή τους στην κοινωνία, με την προσφορά των κατάλληλων εφοδίων μέσα από την συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, όπως η προσφορά υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και εύρεσης εργασίας.  Σύνθημα  των νεαρών κοινωνικών  επιχειρηματιών Give faith no aid!!!

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο:

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 27/5/2020}