16ες Περιφερειακές Αυγομαχίες στο Κοκκινόχωμα Καβάλας

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 και ώρα 17:00

Το Πάσχα αποκτά μια ιδιαίτερα παραδοσιακή αίσθηση, καθώς τις ημέρες αυτές αναβιώνουν ήθη και έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη του χρόνου. Ένα από τα έθιμα αυτά είναι οι Αυγομαχίες, που έφεραν οι πρόγονοι μας από τιςαλησμόνητες πατρίδες του Πόντου. Το έθιμο συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου και τη σύγκρουση του καλού με το κακό.

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος διοργανώνει για 16 συνεχή χρόνια τις Περιφερειακές Αυγομαχίες, θέτοντας ως απώτερο σκοπό την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της αναβίωσης του εθίμου σε όλα τα μέρη της περιφέρειας. Φέτος οΣύνδεσμος με τον Μορφωτικό Σύλλογο Κοκκινοχώματος σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Παγγαίου, θα διεξάγουν τις 16ες περιφερειακές Αυγομαχίες,  το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 και ώρα 17:00, στην Πλατεία Γενοκτονίας στο Κοκκινόχωμα Καβάλας.

Ο κάθε αυγομάχος θα πρέπει να έχει στην κατοχή του 30 βρασμένα, αβαφα και αριθμημένα αυγά κότας, τα οποία θα ελεγχθούν από την τριμελή επιτροπή. Οι τρεις πρώτοι νικητές βραβεύονται με χρηματικό έπαθλο, ο πρώτος των 100€, ο δεύτερος των 70€ ,ο τρίτος των 50€.Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

 Η Πρόεδρος Αθηνά Νακούση  

Ο Γ.Γραμματέας  Κωνσταντίνος Χατζημιχαηλίδης

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 18/4/2023}