Με Synergia ξεκίνησε το 1ο AgoraFestival στην Κομοτηνή

Κοινό και εκθέτες βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με στόχο τη στήριξη της τοπικής αγοράς – Στην Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης το φετινό βραβείο της έκθεσης

Με μεγάλη προσέλευση πολιτών και εκθετών ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου το 1ο AgoraFestival στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στην έκθεση Synergia.

Περίπου 40 εκθέτες, παρά τον αέρα που δεν επέτρεψε να στηθούν τα περίπτερα που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, ήρθαν στην έκθεση και παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο κοινό.

Ταυτόχρονα στην εκδήλωση έδιναν άλλο αέρα η παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων, με μια διαφορετική νότα για όλους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης, η έκθεση τοπικών προϊόντων μπορεί να είχε μερικά προβλήματα λόγω του αέρα, όμως ευτυχώς η έκθεση μπόρεσε να προχωρήσει κανονικά.«Είναι μια προσπάθεια που αγκάλιασε τόσο η τοπική κοινωνία, η αγορά όσο και οι φορείς της πόλης» σημείωσε, τονίζοντας πως ήδη η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη από την περυσινή πρώτη προσπάθεια, και ελπίζουν πως του χρόνου θα είναι μεγαλύτερη.

Άλλωστε θεωρεί πως αυτή η συλλογική προσπάθεια, για την ανάδειξη του τόπου και των προϊόντων του, αξίζει γιατί όσο πιο πολύ στηρίζεται η τοπική αγορά και η οικονομία ενισχύεται ο τόπος και προστίθεται εισόδημά που λείπει στον καιρό της κρίσης.

Βραβεύτηκε η Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης

Παράδοση για την έκθεση θέλουν να κάνουν οι διοργανωτές και την τίμηση ενός προϊόντος ή μιας επιχείρησης, εγκαινιάζοντας πέρυσι το θεσμό με την βράβευση του σκόρδου της Ξυλαγανής και φέτος συνεχίζοντας με μια επιχείρηση της περιοχής, την Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης που ξεκίνησε από την περιοχή μας, ξεπερνώντας τα όρια της μέσα από Ούζο 7 όσο και τα άλλα προϊόντα της εταιρείας.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Ποτοποιίας ο κ. Βάιος Κουδουμάκης, ο οποίος τόνισε πως αποτελεί μεγάλη τιμή αυτή η ένδειξη εκτίμησης από ανθρώπους με τους οποίους συναλλάσσονται κάθε μέρα.

«Πιστεύω ότι έχουμε κάνει την πόλη της Κομοτηνής γνωστή σε όλο τον κόσμο, όλοι ξέρουν ότι παράγεται σε αυτή ένα προϊόν που φέρνει χαρά και ευθυμία σε όποιον το πίνει» σημείωσε, τονίζοντας παράλληλα πως θα στηρίζουν ως εταιρεία οποιαδήποτε ανάλογη διοργάνωση γίνεται, θεωρώντας ότι είναι σημαντικό να καθιερωθεί μια τέτοια ενέργεια, και να γίνεται κάθε χρόνο, ώστε να γίνει προορισμός και από τις γύρω περιοχές.

Η εταιρεία κλείνει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή της και θεωρεί πως έχει αποδείξει πως είναι κοντά όλο αυτό το διάστημα στους συνεργάτες της αλλά και όλους τους πολίτες της Κομοτηνής και της Ροδόπης.

{Πηγή δημοσίευσης:  http://paratiritis-news.gr , του Κώστα Μαρκενδούδη, 30/9/32017}