Με φιλανθρωπικό τρόπο ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κομοτηνή

Τις ευχές της έδωσε ενόψει των Χριστουγέννων η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, καλώντας Κομοτηναίους, φοιτητές κι επισκέπτες στις γιορτές της πόλης

Με φιλανθρωπικό τρόπο ξεκίνησαν φέτος τα Χριστούγεννα στην Κομοτηνή, η οποία συγχρόνως έδειξε το κοινωνικό της αλλά και το …εορταστικό της πρόσωπο. Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν επίσημα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Κομοτηνής, με το τρίτο Santa Run Κομοτηνής. Και φέτος τα Χριστούγεννα η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού έγινε φορέας της κόκκινης, χριστουγεννιάτικης πορείας περιπάτου μέσα στην πόλη της Κομοτηνής.

Μαζί της το ΤΕΦΑΑ το ΔΠΘ, ο ΑΣ ΑμεΑ Ηρόδικος, τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης Komorun και Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία μία πορεία περιπάτου αφιερωμένη στον εθελοντισμό, στο πλαίσιο της δράσης που θα πραγματοποιηθεί φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά “Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα”.

Το τρίτο Santa Run Κομοτηνής ήρθε έναν χρόνο μετά το περσινό δεύτερο κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν 1.200 μπουκάλια ελαιόλαδου για οικονομικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου Κομοτηνής.

Και φέτος η συμμετοχή ήταν αθρόα, ενώ οι διοργανωτές ως είθισται θα ανακοινώσουν προσεχώς το πόσα μπουκάλια ελαιόλαδου συγκεντρώθηκαν στην φετινή εκδήλωση. Το σίγουρο είναι πως και φέτος το χριστουγεννιάτικο αυτό εναρκτήριο δρώμενο ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τον κόσμο της Κομοτηνής και τους φοιτητές να βγουν στον δρόμο και να διασκεδάσουν στην Κομοτηνή. Η πόλη έχει βάλει τα εορταστικά της και περιμένει Κομοτηναίους, Ροδοπίτες, φοιτητές και επισκέπτες να παρακολουθήσουν κάποια από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, όπως κάλεσε και η πρόεδρος Νατάσα Λιβεριάδου.

Όλοι οι σκούφοι κατέληξαν στην πλατεία, ο καθένας με τον δικό του ρυθμό, και περί τις 19:00 έδωσαν από κοινού το σήμα για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης. Ακολούθησε συναυλία με την γνωστή τραγουδίστρια Τάμτα στην οποία διασκέδασαν κυρίως οι μικροί αλλά και όσοι μεγάλοι βρέθηκαν στην πλατεία Ειρήνης σε αυτό το εορταστικό live party.

Μαγεμένο πάρκο φέτος στην Κομοτηνή

Ένα Μαγεμένο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο δημιουργήθηκε φέτος στην Κομοτηνή με στόχο να μαγέψει ντόπιους και επισκέπτες.  Στα πλαίσια του Μαγεμένου Πάρκου, που δημιουργήθηκε στο κεντρικό πάρκο της Κομοτηνής, υπάρχει πρόγραμμα απασχόλησης για παιδιά ηλικίας περίπου 4-8 χρονών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία κατόπιν συνεννόησης.

Έτσι τις επόμενες ημέρες, το πάρκο θα γνωρίσουν πολλοί μαθητές, με το εξής πρόγραμμα:

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
10 π.μ. 8ο Νηπιαγωγείο
11 π.μ.  1ος Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός  

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου
9 π.μ. 14ο νηπιαγωγείο 20 παιδιά
10 π.μ. 2ο νηπιαγωγείο
10.30 π.μ. Παιδικός σταθμός Νέου Σιδηροχωρίου
11 π.μ. 1ο νηπιαγωγείο

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου
10.00 π.μ. 5ο νηπιαγωγείο
11.00 π.μ. 1ος  Δημοτικός Παιδικός σταθμός
11.30 π.μ. 3ο νηπιαγωγείο

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου
10 π.μ. 5ος Δημοτικός Παιδικός σταθμός
11.30 π.μ. Νηπιαγωγείο Κοσμίου

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 11/12/2018}