Έτοιμες για την υποδοχή λουόμενων οι παραλίες Αβδήρων-Μυρωδάτου

Θερινό «ποδαρικό» με τρεις ναυαγοσώστες – Πανέτοιμες και οι επιχειρήσεις της περιοχής – Ο Δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης και ο επιχειρηματίας Στ. Καρατσομπανάκης μιλούν στην «Θ»

Όλα έτοιμα είναι από πλευράς Δήμου Αβδήρων, αναφορικά με τις παραλίες και ειδικότερα με την πολυσύχναστη, κατά γενική ομολογία, παραλία Μυρωδάτου, όπου τοποθετήθηκαν δύο ναυαγοσώστες, ενώ οι επιχειρήσεις της περιοχής (ταβέρνες και beach bar) είναι πανέτοιμες εδώ και αρκετό καιρό και ήδη υποδέχονται επισκέπτες και παραθεριστές.

Για όλα τα παραπάνω μίλησαν στην «Θ» ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης καθώς και  ο γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής κ. Στέφανος Καρατσομπανάκης (Beach Bar “Ammos” και ταβέρνα «Γοργόνα»).

«ΔΥΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΥΡΩΔΑΤΟ, ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΜΟΛΟ, ΕΝΑ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΚΑΙ…ΤΡΕΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ»

Ειδικότερα  ο κ. Τσιτιρίδης ανέφερε επακριβώς ότι «έχουμε κάνει την δημοπρασία για τους ναυαγοσώστες, βρέθηκε ανάδοχος και οι ναυαγοσώστες δουλεύουν κανονικά. Η διαδικασία από τον Δήμο Αβδήρων έχει ολοκληρωθεί. Οι παραλίες είναι έτοιμες. Το μηχάνημα καθαρισμού παραλιών έχει περάσει και έχει καθαρίσει όλες τις παραλίες, τα μαγαζιά δουλεύουν και η σεζόν ξεκινά θετικά. Εύχομαι να βοηθήσει ο καιρός, γιατί γενικά τον Ιούνιο έχει κάποιες βροχές, αλλά είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε όλο τον κόσμο. Έχουμε πάρει τρεις γαλάζιες σημαίες σε Μυρωδάτο, Μάνδρα και Πόρτο Μόλο. Η ράμπα ΑμεΑ θα τοποθετηθεί στο αναψυκτήριο των Αβδήρων, ενώ ολοκληρώνεται εντός των ημερών και η  διαδικασία για μια δεύτερη ράμπα ΑμεΑ. Περιμένουμε να τελειώσει ο διαγωνισμός και να τοποθετήσουμε και 2η ράμπα στις παραλίες του Δήμου Αβδήρων. Οι ναυαγοσώστες είναι δύο για το Μυρωδάτο και ένας για το Πόρτο Μόλο. Υπάρχει μια επιτροπή που συνεδριάζει και αποφασίζει, ανάλογα με την επισκεψιμότητα (γιατί είναι πολυσύχναστες αυτές οι παραλίες). Υπάρχει επίσης και ένα ταχύπλοο σκάφος (με οδηγό, εκτός του ναυαγοσώστη) για έκτακτα περιστατικά. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το καλοκαίρι στον Δήμο Αβδήρων. Μάλιστα, μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ο δήμος θα προμηθευθεί και ένα γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ), ενώ βάζουμε και το νέο μηχάνημα καθαρισμού παραλιών που μας είχε δωρίσει ο ΤΑΡ, οπότε έχουμε όλα τα μηχανήματα για να «κοσκινίζουμε» και να καθαρίζουμε τις παραλίες. Ελπίζουμε να βοηθήσει και ο καιρός. Ο Ιούνιος είναι πάνα λίγο ασταθής μήνας, αλλά νομίζω ότι από τα μέσα Ιουνίου και μετά, θα είναι γεμάτες οι παραλίες».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ – ΠΟΛΥ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ»

Από την πλευρά του ο κ. Καρατσομπανάκης ανέφερε ότι «εμείς ανέκαθεν και επί πολλά χρόνια είμαστε έτοιμοι από νωρίς. Δεν περιμένουμε να έρθει ο Ιούνιος. Προσδοκούμε ότι ο καιρός θα είναι καλύτερος. Εξάλλου αλλάζει κάθε ημέρα και έχουμε διαφορετικές θερμοκρασίες. Για παράδειγμα, ενώ στην πόλη τις τελευταίες ημέρες βρέχει, στην παραλία έχει ηλιοφάνεια. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν. Περιμένουμε τον κόσμο στις εγκαταστάσεις μας και κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε. Περιμένουμε βέβαια και την βοήθεια όλων των τοπικών αρχών, προκειμένου να συνδράμουν και αυτοί με την σειρά τους ώστε να αναδειχθεί η παραλία του Μυρωδάτου. Η παραλία έχει δύο ναυαγοσώστες. Είναι πολυσύχναστη αλλά έχει και μεγάλο μήκος. Νομίζω ότι είναι ένα συν αυτό, γενικότερα για την ασφάλεια του κόσμου αλλά και για τους ξένους που έρχονται και βλέπουν δύο ναυαγοσώστες και μια οργανωμένη παραλία. Οι λουόμενοι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πάντως τα σχόλια των ξένων επισκεπτών είναι πάρα πολύ κολακευτικά για την παραλία μας. Μιλάμε για ανθρώπους επιπέδου. Γιατί πολλοί ακούν για ξένους και νομίζουν ότι έρχονται άνθρωποι που δεν αφήσουν τίποτα. Κι όμως αφήνουν πάρα πολλά χρήματα. Όταν δεν γνωρίζεις, μπορεί να σου περάσουν μια λανθασμένη άποψη. Εμείς όμως που το ζούμε καθημερινά διαπιστώνουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί που τους υποτιμούσαμε (όχι εμείς, κάποιοι άλλοι), είναι εύποροι και μας λένε καθημερινά ότι χαίρονται που υπάρχει αυτή η παραλία, που είναι απέραντη σε μήκος και η αμμουδιά της είναι η καλύτερη. Η Ελλάδα έχει χιλιάδες παραλίες, αλλά αυτήν την ποιότητα της άμμου δεν την βρίσκεις πουθενά. Δεν βρίσκεις ούτε την ποιότητα, ούτε το μήκος, ούτε το πλάτος. Οι άνθρωποι που έρχονται, απορούν γιατί δεν γίνονται κάποιες επενδύσεις (όχι πολύ μεγάλες). Για παράδειγμα το κάμπινγκ του Μυρωδάτου (που έχει γίνει το…γιοφύρι της Άρτας). Ελπίζω να τελειώσει. Δεν ρίχνω ευθύνες κάπου. Ωστόσο κάπου «κολλάει» το θέμα. Πρέπει να λυθεί το ζήτημα, γιατί θα είναι για το καλό όλων. Όχι μόνον για το συγκεκριμένο σημείο».

«ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ»

«Υπάρχουν άνθρωποι που μας επισκέπτονται καθημερινά, αυθημερόν μάλιστα από μακριά. Για παράδειγμα προχθές ένας επαγγελματίας στο Ζλατογκραντ, έκλεισε το μαγαζί του, ήρθε να κάνει μπάνιο και έφυγε πίσω το απόγευμα» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «Μπορεί ο καιρός να μας κάνει «νάζια» αλλά είναι θέμα «Άλλου» ο καιρός. Αισιοδοξούμε για τα καλύτερα. Ξεκινάμε και είμαστε πανέτοιμοι. Είμαστε όλοι στις θέσεις μας και περιμένουμε τον κόσμο, για να τον υποδεχθούμε και να τον εξυπηρετήσουμε».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 6/6/2019}