100 νέοι συνοριοφύλακες προσλαμβάνονται για το ν. Ροδόπης

Στο σύνολο θα προσληφθούν 800 νέοι συνοριοφύλακες σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Επίσημο «μανδύα» ενδύεται η πρόσφατη εξαγγελία του βουλευτή Ροδόπης ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη –μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm- για την πρόσληψη 100 νέων συνοριοφυλάκων για το νομό Ροδόπης.

Δήλωση επ’ αυτού έκανε χθες, από την Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας ανακοινώνω σήμερα ότι προχωράμε στην πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στην Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων 600 θα τοποθετηθούν στον Έβρο, 100 στη Ροδόπη και 100 στην Καβάλα έτσι ώστε να συγκροτήσουμε και μία δεύτερη γραμμή άμυνας για να είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, τις περιοχές που είναι ευαίσθητες στη βόρεια Ελλάδα, τις προστατεύει και δεν πρόκειται ειλικρινά να περάσει κανείς παράνομος στη χώρα παρά μόνο αυτοί που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Διεθνή Συμφωνία της Γενεύης έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα ασύλου». Η πρόσληψη αναμένεται τους επόμενους μήνες, ενώ –σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έγινε γνωστό σε αδρές γραμμές- αναμένεται να πιάσουν δουλειά περίπου την Άνοιξη του 2021, οπότε και θα τοποθετηθούν στις μονάδες τους. Εν τω μεταξύ, οι 400 νέοι συνοριοφύλακες που πρόσφατα προσλήφθηκαν για τον Έβρου αναλαμβάνουν ήδη καθήκοντα.

Σε άλλη αποστροφή του εξέφρασε την πεποίθηση πως «είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θαλάσσια και χερσαία σύνορα στην χώρα φυλάσσονται τόσο αποτελεσματικά».

«Το έπος του Έβρου»

Ο Μιχάλης ΧρυσοχοΪδης έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία σε όσα συνέβησαν πριν από μερικούς μήνες, στον Έβρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θυμάστε πριν λίγους μήνες το έπος του Έβρου, όταν η Ελλάδα είπε στον κ. Ερντογάν ότι δεν θα περάσουν και δεν θα σας περάσει, και δεν τους πέρασε και δεν πέρασε κανείς» και συνέχισε: «Σήμερα, το έπος τους Έβρου το μετατρέπουμε σε μία διαρκή πολιτική φύλαξης των συνόρων, όπου ήδη κατασκευάζεται ο φράχτης που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, ήδη κατασκευάζεται το έργο της ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων με θερμικές κάμερες και ραντάρ».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 21/10/2020}