Χαρούμενη «νότα» τα εγκαίνια της παιδικής χαράς στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

«Πλημμύρισε» με παιδιά ο χώρος που αποκαταστάθηκε με χορηγία της ΔΕΔΑ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – Μ. Τσάκας: Τα έργα του Φυσικού Αερίου προχωρούν – Άμεσα η αεριοδότηση – Μ. Τσέπελης: «Πετύχαμε» δύο συν ένα… κέρδη

Χαρούμενες φωνούλες και παιδιά χαμόγελα, «γέμισε» σήμερα η παιδική χαρά της Κεντρικής Πλατείας στην Ξάνθη, όπου και πραγματοποιήθηκε η επίσημη «πρώτη» που σήμανε την λειτουργία της.

Την «κορδέλα» έκοψαν από κοινού ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης  και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ  κ. Μάριος Τσάκας, καθώς η αποκατάστασή της, έγινε με χορηγία της εταιρείας Φυσικού Αερίου, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Οι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από σύσσωμη την διοίκηση του Δήμου Ξάνθης, συνομίλησαν με τους…μικρούς Ξανθιώτες, ακούγοντας μάλιστα και «προτάσεις» για τα όσα εκείνοι θέλουν να δουν στην πόλη. Τα παιδιά πήραν και δώρα καπελάκια και μπαλάκια, με τα χρώματα και το διακριτικό σήμα της ΔΕΔΑ.

Μιλώντας, με αφορμή τα εγκαίνια στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τσάκας έκανε λόγο για μια ευχάριστη εικόνα, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία των έργων της εγκατάστασης του Φυσικού Αερίου στην πόλη της Ξάνθης (αλλά και σε όλη την ΠΑΜΘ), στην συνεργασία της εταιρείας με τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια ΑΜΘ, στο χρονοδιάγραμμα της αεριοδότησης αλλά και στην εκδήλωση ενδιαφέροντος των Ξανθιωτών, την οποία και χαρακτήρισε «σημαντικό, δεδομένων των συνθηκών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης, αναφέρθηκε στα «δύο συν ένα κέρδη», από την συνεργασία του Δήμου Ξάνθης με την ΔΕΔΑ, ευχόμενος να συνεχίσει η εταιρεία να αναδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο.

Η ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΙΔΑΚΙΑ – ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΜΘ

Αναλυτικότερα ο κ. Τσάκας, εξήγησε ότι:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα στην όμορφη Ξάνθη και ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε το έργο που κάναμε – η παιδική χαρά – πόσο μεγάλη απήχηση έχει στην τοπική κοινωνία. Η εικόνα αυτή της παιδικής χαράς, γεμάτη παιδάκια, είναι η πιο ευχάριστη εικόνα που έχουμε αυτό το διάστημα, μέσα σε όλη την κρίση, τα προβλήματα κλπ, το ότι μπορέσαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο.

Με  την πολύ καλή  – και υποδειγματική – συνεργασία που έχουμε με τον Δήμαρχο Ξάνθης και με όλη την Περιφέρεια και με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και με όλους τους Δημάρχους, τα έργα μας προχωρούν παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν αυτήν την εποχή, αρκετά ομαλά και θεωρούμε ότι μόλις το επόμενο διάστημα ξεπεράσουμε – πρώτα ο Θεός –  και αυτήν την πολύ σημαντική κρίση που διέπει όλο τον πλανήτη, θα μπορέσουν να απολαύσουν και οι Ξανθιώτες αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα πολλά πλεονεκτήματα του Φυσικού Αερίου. Μέχρι τότε, προχωρούμε τις υποδομές και ελπίζουμε να χαιρόμαστε όλοι τόσο ωραία έργα, σαν το σημερινό. Ευχαριστώ και πάλι γα την υποδοχή καθώς και τον Δήμαρχο Ξάνθης για την άψογη συνεργασία.

ΑΜΕΣΑ Η ΑΕΡΙΟΔΟΤΗΣΗ – ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ

Σε ερώτηση της «Θ» – αφού ήδη βλέπουμε έναν «οργασμό» έργων σε όλη την πόλη της Ξάνθης – για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το πότε θα πάρει ο πρώτος δημότης το αέριο, ο κ. Τσάκας, απαντά:

Είναι πολύ σωστό το ερώτημά σας. Θα γίνει άμεσα η αεριοδότηση. Τα έργα αναγκαστήκαμε να τα ξεκινήσουμε τον Χειμώνα. Ο Χειμώνας είχε συγκεκριμένες δυσκολίες, σε τέτοια έργα όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις που γνωρίζετε ότι είναι δύσκολο να γίνουν με μηδενικές ή υπό το μηδέν θερμοκρασίες. Τώρα, που όλα αυτά ξεπεράστηκαν, θα γίνουν όλες οι αποκαταστάσεις τάχιστα και με την αποκατάσταση των δρόμων, θα μπορούν να συνδεθούν και οι πρώτοι αρκετοί Ξανθιώτες, ώστε το επόμενο Φθινόπωρο και ο επόμενος Χειμώνας, να βρει πολλούς Ξανθιώτες με Φυσικό Αέριο.

«ΠΕΤΥΧΑΜΕ» ΔΥΟ ΣΥΝ ΕΝΑ…ΚΕΡΔΗ

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, σημείωσε ότι:

Νομίζω ότι πιο ευτυχισμένος είμαι εγώ, οι  συνεργάτες μου αλλά και η κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, τον κ. Τσάκα, που πέρα από τον στόχο που θέσαμε, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα – με την Περιφέρεια, με την Κυβέρνηση, με όλους – για να φέρουμε το αέριο στην πόλη μας. Αυτό έχει δύο κέρδη. Την εξοικονόμηση για τον πολίτη (έχει μεγάλη σημασία αυτό) και βεβαίως την προστασία του περιβάλλοντος. Έχουμε πετύχει δύο πράγματα μαζί. Το τρίτο, για το οποίο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα, είναι ότι ζητήσαμε από αυτήν την μεγάλη εταιρεία να τύχει μιας ιδιαίτερης παροχής υπηρεσιών στα παιδιά μας, διαμορφώνοντας – με το όποιο κόστος και να είναι δική της ευθύνη – αυτήν την παιδική χαρά που πραγματικά είναι πρότυπο για να μπορέσουμε με αυτήν την αρχιτεκτονική παρουσία και λειτουργικότητα, να προχωρήσουμε και στις άλλες παιδικές χαρές. Και αυτό το πετύχαμε. Και θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί φαίνεται από την συμμετοχή των γονέων των παιδιών, το πόσο όταν ένας χώρος διαμορφώνεται ωραία αισθητικά, έχει τόσο μεγάλη επιτυχία στην κοινωνία. Για εμάς αυτό το έργο είναι πάρα πολύ σημαντικό – πέρα από το μεγάλο έργο – και ευχαριστούμε. Και ευχόμαστε, αυτό το κοινωνικό «πρόσωπο» για άλλου είδους δραστηριότητες και υποδομές στους δήμους (αλλά πρώτα για τον Δήμο Ξάνθης ) να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, προς όφελος αυτής της υπέροχης κοινωνίας που εκπροσωπούμε όλοι μας με υπερηφάνεια.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 13/4/2022}