Το προχθεσινό νερό που έπεσε στη Θράκη είναι μόνο η αρχή – Έρχεται πολύ χειρότερη κακοκαιρία

“Άνοιξαν” οι ουρανοί το βράδυ της Δευτέρας σε ολόκληρη την Θράκη χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν έντονα προβλήματα.

Αυτό δυστυχώς ήταν μόνο η αρχή καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τον βελτιωμένο καιρό της Τετάρτης, 13 Οκτωβρίου, θα διαδεχθεί μία νέα ισχυρή κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη χώρα από το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη. Θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και την πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη, από το απόγευμα προς βράδυ ο καιρός θα χαλάει και μες στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης θα αρχίσει ένας νέος κύκλος κακοκαιρίας, σφοδρότερης από αυτήν που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες.

Θα εκκινήσει από τα δυτικά και σιγά-σιγά θα απλωθεί στα ανατολικά, στην κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα γίνονται εντονότερα όσο θα περνούν οι ώρες, κυρίως στη Μακεδονία.

Την Πέμπτη, η επιδείνωση του καιρού θα είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτήν που είχαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Συγκεκριμένα, θα έχουμε κακοκαιρία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μάλιστα, επεσήμανε πως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και απηύθυνε έκκληση προς του Δήμους να καθαρίσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα φρεάτια και τα ρέματα.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 12/10/2021}