Το παλιό σχολείο του Πόρτο Λάγος μετατρέπεται σε επισκέψιμο αλιευτικό και ναυτικό μουσείο

Για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης στάθηκε στο πλευρό των συνδημοτών του στο Πόρτο Λάγος αφού συναίνεσε το κλειστό δημοτικό σχολείο του οικισμού λόγω έλλειψης μαθητών να δοθεί στον τοπικό Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο με τον δραστήριο πρόεδρο του Αργύρη Προμύρα, προκειμένου αυτό εγκαταλελειμμένο κόσμημα του χωριού, να μετατραπεί σε ένα αλιευτικό ναυτικό μουσείο, χώρο γνώσης για τους νέους και στοχασμού  για τους μεγαλύτερους.

Σε τυχαία μας συνάντηση με τον δήμαρχο ανέφερε σε σχετικό μας ερώτημα: Όταν βλέπεις ότι οι συνδημότες σου αγωνίζονται για κάτι όμορφο και κάτι που θα μείνει στο μέλλον, απλά το στηρίζεις με ότι δυνάμεις διαθέτεις.

Όταν η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τα αυτιά ανοιχτά στην τοπική κοινωνία, όλα μπορούν να γίνουν.

Ποιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρει σχετικά στην ανάρτηση του.

Πρώτη μέρα εργασιών ένα όνειρο παίρνει σάρκα και οστά μετά από την συνάντηση των κατοίκων με τον Δήμαρχο Αβδήρων του ζητήσαμε  το κτήριο που στεγαζόταν το Δημοτικό σχολείο κλειστό για δεκαετίες, θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να το κάνουμε επισκέψιμο αλιευτικό και ναυτικό μουσείο, ένα στολίδι για τον τόπο μας. Είδη έχουμε ξεκινήσει την συλλογή αντικειμένων…….ΓΙΑΤΙ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΠΟΡΟΎΜΕ..

Εμείς απλά να συγχαρούμε τον Αργύρη για την πρόταση και τον δήμαρχο για την στήριξη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr/, 20/11/2022}