Το Διεθνές Συνέδριο της BACSA στο Σουφλί

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου της BACSA που θα διεξαχθεί από τις 24 μέχρι τις 27 Απριλίου στο Σουφλί.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το Συνέδριο διεξάγεται σε πόλη που δεν αποτελεί πρωτεύουσα κράτους. Το συνέδριο της BACSA ( Black Caspian Seas and Central Asia Silk Association), περιλαμβάνει χώρες που βρέχονται από την Μαύρη και Κασπία Θάλασσα καθώς και χώρες της Κεντρικής Ασίας με τα τελευταία χρόνια να εισχωρούν όλες σχεδόν οι Ευρωπαϊκές χώρες.

Με γενικό τίτλο «Η Αναγέννηση της Σηροτροφικής Βιομηχανίας στον 21ο αιώνα» 100 και πλέον σύνεδροι επιστήμονες στο είδος από χώρες όπως η Βουλγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ινδία ,Ουζμπεκιστάν, Κούβα Κολομβία κ.α. θα συμμετάσχουν σ’ ένα τετραήμερο συνέδριο γύρω από τον τομέα εκτροφής μεταξοσκώληκα αλλά και μεταποίησης και παραγωγής νήματος και υφάσματος από μετάξι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα από την Παρασκευή 21 Απριλίου αναμένονται οι αφίξεις των συμμετεχόντων ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν την 24 του μηνός στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Σουφλίου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του Δήμου Σουφλίου.

Την Οργανωτική επιτρόπου αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Δρ. Tzenov, Πρόεδρος της BACSA και Διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου Σηροτροφίας της Βουλγαρικής Γεωργικής Ακαδημίας.

Αντιπρόεδρος: Δρ Σκαρλάτος Ντέντος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα.

Μέλη: 

  • κ. Γεώργιος Τσιακίρης, Silk House, Σουφλί, Ελλάδα
  • Δρ Ευριπίδης Κυπριώτης, αντιπρόεδρος της BACSA για την Ευρώπη, Ελλάδα
  • Δρ Silvia Cappellozza, Διευθύντρια, Συμβούλιο Αγροτικής Έρευνας και Οικονομίας, Ερευνητικό Κέντρο για τη Γεωργία και το Περιβάλλον, Πάδοβα, Ιταλία
  • Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ Yusif Shukurlu, Διευθυντής, Περιφερειακό Επιστημονικό Κέντρο του Σέκι, Σέκι, Αζερμπαϊτζάν
  • Δρ Dimitar Grekov, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Φιλιππούπολη, Βουλγαρία
  • Δρ Πασχάλης Χαριζάνης, ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελλάδα

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα αναλυτικά:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 20/4/2023}