Τμήμα Έγκυρης Πληροφόρησης δημιούργησε ο Δήμος Διδυμοτείχου

Ο Δήμος Διδυμοτείχου δημιουργεί το Τμήμα Έγκυρης Πληροφόρησης για την ενημέρωση και υποστήριξη των δημοτών με στόχο την θωράκιση τους απο το φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων και των κινδύνων που προκαλεί, ιδαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

Με την αποστολή αιτήματος στο εν λόγω τμήμα, η ομάδα συντονισμού, προχωρά σε αναζήτηση αρθρων και πληροφοριών που θα βοηθήσουν τον δημότη να διασταυρώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών που ερευνά.

Εντός 48 ωρών ο δημότης λαμβάνει στο email επικοινωνίας του, απάντηση με τις πηγές που βοηθούν την πιστοποίηση εγκυρότητας ή τον χαρακτηρισμό της πληροφορίας ως μή έγκυρη.

Η ομάδα συντονισμού δεν δύναται να παρέχει ιατρικές ή άλλες συμβουλές που παρέχονται απο ειδικούς επιστήμονες. Ο ρόλος της ομάδας είναι η διαμεσολάβηση στην εύρεση κατάλληλων πηγών ως αποτέλεσμα δευτερογενούς έρευνας για την διασταύρωση της πληροφορίας.

Το τμήμα το διαχειρίζεται το Γραφείο Τύπου του Δήμου Διδυμοτείχου σε συνεργασία με τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου.

Αν πιστεύεις ότι έχεις πέσει θύμα πλαστών ειδήσεων μπορείς να διασταυρώσεις την εγκυρότητα των πληροφοριών με τους παρακάτω τρόπους:

Αποστολή Μηνύματος στο Facebook messenger της επίσημης σελίδας του Δήμου Διδυμοτείχου (https://www.facebook.com/Didymoteichon/). Αποστολή email στο verify@didymoteicho.gr 

{Πηγή  δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 29/11/2020}