Τα σχέδια της General Electric για μονάδα φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη φέρνει ξανά στο προσκήνιο ο Πάιατ

Ιδιαίτερη αναφορά στα «σχέδια της General Electric για εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αέριο» στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης επεφύλαξε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε στη Real News και τον Π. Γαλιατσάτο. 

Η αναφορά στα σχέδια της GE συμπλήρωσε την εικόνα για το «προδιαγεγραμμένο» μέλλον της Αλεξανδρούπολης «να γίνει περιφερειακός κόµβος σε θέµατα ενέργειας, µεταφορών, εµπορίου και άµυνας µε την ολοκλήρωση του market test για την πλωτή µονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιηµένου αερίου (FSRU)», στην εικόνα που απέδωσε ο κ. Πάιατ. 

Η -για μια ακόμα φορά- εκτενής αναφορά του Τζ. Πάιατ στο στρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης έχει να κάνει με το ρόλο που επιφυλάσσεται στην πόλη «για το κοινό όραµα ΗΠΑ και Ελλάδας, σε σχέση µε την οικοδόµηση της ευρωπαϊκής πολιτικής ενέργειας και της περιφερειακής ασφάλειας».

Εξάλλου, ο κ. Πάιατ δηλώνει «περήφανος που έχω επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο ρεκόρ «αποδίδει έμφαση» στον προαναφερθέντα στρατηγικό ρόλο».

Σε μια ακόμα ενεργειακού ενδιαφέροντος αναφορά στα πλαίσια της συνέντευξής του, ο κ. Πάιατ τόνισε ότι «όλα τα µεγάλα ενεργειακά εγχειρήµατα για τα οποία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον Αµερικανοί επενδυτές -το FSRU της Αλεξανδρούπολης, οι αγωγοί IGB και TAP, εγχειρήµατα που κατοχυρώνουν την πολιτική και οικονοµική σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή- έχουν µακροπρόθεσµους ορίζοντες και συνεχίζουν να προχωρούν και κατά τη διάρκεια της πανδηµίας».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 2/9/2020}