Τα μελανά σημεία του κωδικού 6 στο Δάσος της Νυμφαίας

Η ατομική ευθύνη έχει πάει «περίπατο»

Σε όλη την διάρκεια της πανδημίας από πέρσι την άνοιξη μέχρι και σήμερα, λόγω του κλεισίματος των γυμναστηρίων, το δάσος της Νυμφαίας αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για τους αθλούμενους. Ο κόσμος επιλέγει το δάσος, καθώς είναι ένας προορισμός που τον κάνει να «ξεφεύγει» από την πόλη.

Η Νυμφαία αποτελεί τον «πνεύμονα» της πόλης και αναντίρρητα είναι ένας πολύ όμορφος και φυσικός προορισμός της περιοχής. Λόγω όμως της δημοτικότητάς του, που έχει εκτοξευτεί κατακόρυφα τον τελευταίο καιρό, δεν λείπουν από το δάσος τα μελανά σημεία του κωδικού 6.

Αυτά δεν είναι άλλα από τα σκουπίδια που εντοπίζονται σε διάφορα σημεία στο δάσος και ιδιαίτερα στα παγκάκια που υπάρχουν παράλληλα του δρόμου. Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας ξεχνούν πως πέρα από τις αρμόδιες αρχές που πρέπει να φροντίζουν την καθαριότητα του δάσους, άλλο τόσο πρέπει να φροντίζουν και οι ίδιοι επισκέπτες και οι αθλούμενοι. Δεν μπορεί δηλαδή όποιος επισκέπτεται το δάσος να αφήνει τους καφέδες του πάνω στα παγκάκια -οι οποίοι καφέδες είναι σε πλαστικά ποτήρια ως επί το πλείστον- ή να πετάει τα τσιγάρα του όπου βρει και ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον με βλάστηση άρα και κινδύνους πυρκαγιάς.

Βεβαίως, υπάρχουν οι εθελοντές και οι υπηρεσίες που καθαρίζουν το δάσος από σκουπίδια, αλλά μετά από κάποιο σημείο είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Ο καθένας έχει αυτήν την ευθύνη λοιπόν να μαζέψει τα σκουπίδια που δημιουργεί στον χώρο, αλλά μάλλον και αυτή έχει πάει «περίπατο».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 21/1/2021}