Σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στις πόλεις του Έβρου

Αλεξανδρούπολη 

  • Κάλεσμα προς τους πολίτες να συνδράμουν τους πυρόπληκτους και να ενισχύσουν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης απευθύνουν και Σωματεία της Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας παράλληλα τις «ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις τεράστιες καταστροφές που βιώνει η χώρα και ο λαός ης από τις πυρκαγιές» και ζητώντας «άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων». Σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενότητα», το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, καλούν τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους πολίτες γενικότερα, «να ανταποκριθούν και να δείξουν τη συμπαράστασή τους, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα συγκεντρώνονται σήμερα (09/08) και την Τετάρτη (11/08), από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ στο φουαγιέ του Εργατικού Κέντρου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Διδυμοτειχο 

  • Τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη (12/08), στο ισόγειο του δημαρχείου Διδυμοτείχου, η Εθελοντική Ομάδα «αποΔΙΔω», για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές. «Παρόλο που βρισκόμαστε γεωγραφικά μακριά, στεκόμαστε με αίσθημα αλληλεγγύης δίπλα στους συνανθρώπους μας», αναφέρει στο κάλεσμά της η Εθελοντική Ομάδα. Προτεινόμενα είδη είναι τρόφιμα μακράς διάρκειας, νερά, χυμοί, ενυδατικές κρέμες, μωρομάντιλα, χαρτί κουζίνας, μάσκες, πάνες και ζωοτροφές. Οι δωρεές των πολιτών θα μπορούν να παραδίδονται από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, μέχρι τις 12 Αυγούστου.

Ορεστιάδα 

  • Πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους ανέλαβαν και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σαγήνης «το Λεοντάριο», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβύλης και ο Ιεροψαλτικός Σύλλογος της Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.  Οι δωρεές παραδίδονται σήμερα και αύριο ακόμα, πρωινές και απογευματινές ώρες (10 π.μ.-12 μ.μ. και 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.), στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σαγήνης, δίπλα στον ναό των Ταξιαρχών στην Ορεστιάδα.

Πηγή https://evrosonline.gr/9/8/2021