Σαββατοκύριακο επαφών στο βόρειο Έβρο για τον Σύλλογο Αινήσιο Δέλτα

Tον Σύλλογο Αινήσιο Δέλτα ο Έβρος τον γνώρισε πριν από μερικά χρόνια -στο πρόσφατο παρελθόν σχετικά- αρχικά μέσα από τη δράση για την προστασία των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου, που βρίσκονται υπό μία διαρκή απειλή κατεδάφισης. Τα μέλη του Συλλόγου αγωνίζονται να πείσουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις για την αναγκαιότητα της παραμονής των καλυβών στο σημείο όπου βρίσκονται και πολλές φορές έχουν κληθεί να αποδείξουν ότι πρόκειται για παραπήγματα και όχι για βίλες καθώς και την πολυδιάστατη χρησιμότητά τους – σύμφωνα πάντα με τη δική του υπερασπιστική γραμμή.

Παρά ταύτα, το καθεστώς των καλυβών δεν έχει διευθετηθεί ακόμα οριστικά και ο αγώνας των μελών του Συλλόγου συνεχίζεται, αλλά εν τω μεταξύ έχει διευρυνθεί και σε άλλα μέτωπα. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο είχαμε δει τα μέλη του να πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις ανάσχεσης του μεταναστευτικού κύματος που κατηύθυνε η Τουρκία προς την Ελλάδα χρησιμοποιώντας και τις διόδους του Δέλτα.

Φέτος, τα μέλη του παραμένουν στο προσκήνιο, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των κατοίκων του βορείου Έβρου ενάντια στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου. Τα μέλη του Συλλόγου και το Διοικητικό του Συμβούλιο έχουν ταχθεί αναφανδόν κατά αυτού του ενδεχομένου και πέρα από τη συμμετοχή τους στο μεγάλο συλλαλητήριο της Ορεστιάδας κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, δηλώνουν εμπράκτως τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους του Φυλακίου ειδικότερα.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα προεξάρχοντος του προέδρου Πάρη Παπαδάκη βρέθηκαν στο Φυλάκιο και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους και ακόμη περισσότερο σε αυτούς που ενδεχομένως επιταχθούν τα χωράφια τους, αν το σχέδιο της κυβέρνησης περί επέκτασης της Δομής προχωρήσει.

Ο Πάρης Παπαδάκης είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και δήλωσε στους κατοίκους του οικισμού ότι θα αναλάβει την νομική τους συμπαράσταση σε περίπτωση που τα κτήματά τους επιταχθούν και προκειμένου να ακυρωθεί η (ενδεχόμενη) επίταξη.

Πέρα από αυτό βέβαια, ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου δήλωσαν παρόντες στο πλευρό των κατοίκων και πρόθυμοι να συνεργαστούν σε οποιαδήποτε δράση σχεδιαστεί στο μέλλον αναφορικά με την ανατροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο πρόεδρος της Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, ο επίτιμος πρόεδρος του Αινήσιου Δέλτα Χρήστος Πασχαλάκης και ο νυν πρόεδρος του Αινήσιου Δέλτα Πάρης Παπαδάκης

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 15/2/2021}