Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής συνέφαγε με τους εργαζόμενους της Καθαριότητας

Τιμώντας το έργο και την προσφορά τους στην πόλη 

Στο ίδιο τραπέζι –όπως κάνει μία φορά κάθε χρόνο- με τους εργαζόμενους της καθαριότητας και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Κομοτηνής κάθισε χθες ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. 

Επρόκειτο για το γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους μία φορά το χρόνο. Φέτος, το γεύμα έγινε στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο του ναού της Αγίας Σοφίας και στο τέλος του ο κ. Παντελεήμων απηύθηνε στους συνδαιτυμόνες «έναν λόγο μέσα από την καρδιά του». 

«Χαρά μου και τιμή μου σήμερα που τρώμε μαζί. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα αυτό το τραπέζι είναι ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού της Μητρόπολης στο πρόσωπο σας και στις υπηρεσίες που προσφέρεται. 

Τιμή μου να καθόμαι στο ίδιο τραπέζι με τους ανθρώπους του μόχθου», είπε ο Μητροπολίτης χαιρετίζοντας και συνέχισε: «Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Εσείς φροντίζετε το πρόσωπο της πόλης μας και φτιάχνουμε μια όμορφη πόλη μέσα από την καθαριότητα και την ευπρέπεια». 

Αναφερόμενος στο έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας και της τεχνικής υπηρεσίας, οι οποίοι είναι «πάντα παρούσες και παρόντες, όποτε και αν κληθούν», ο κος Παντελεήμων είπε: «Αυτό που προσφέρει σήμερα η Μητρόπολη είναι πολύ λίγο σε αυτό το πολύ που κάνετε εσείς για να μεγαλώσετε τίμια τα παιδιά σας. Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, αλλά και εκ μέρους όλων των Κομοτηναίων. Να έχετε υγεία και ενότητα μεταξύ σας». 

Απαντώντας στις φιλοφρονήσεις του Μητροπολίτη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ισμαήλ Λεβέντ είπε ότι «εκ μέρους της δημοτικής αρχής και των εργαζομένων θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί είναι ένα τραπέζι προς ανθρώπους που τιμά τους ανθρώπους του μόχθου. Αυτό το κάνετε κάθε χρόνο και σημαίνει ότι αναγνωρίζετε το έργο μας» και υποσχέθηκε ότι «θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε». 

Όσο για το μενού, αυτό περιελάμβανε μπιφτέκια με ρύζι, σαλάτες και κρασί με την ετικέτα της Μητρόπολης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Θανάση Τσολάκη, 19/2/2020}