Νυμφαία: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα

Ανεξαρτήτως εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι ο πολίτης

Νέα δεδομένα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου ισχύουν για την είσοδο στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και φυσικά αυτό επηρεάζει και το συνοριακό σταθμό Νυμφαίας-Μακάζα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα της Ροδόπης.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ της Παρασκευής 17/12, η είσοδος στην Ελλάδα γίνεται μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα PCR ελέγχου 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ανεξαρτήτως εάν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει. Τα παρόν μέτρα ισχύουν από την Κυριακή 19/12 μέχρι και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022. Να σημειωθεί ότι ακόμα ισχύει η συμπλήρωση PLF για την είσοδο στην χώρα μας.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την ΚΥΑ ισχύει το εξής: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης αυτών, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό covid-19, που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε έλεγχο με τη χρήση ταχείας rapid test εντός 24 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 20/12/2021}